Εσείς το ξέρατε; Να τι χρησιμοποιούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης & έχουν πάντα μαλλί... στην τρίχα!

To μοναδικό θέαμα της συγχρονισμένης κολύμβησης οφείλεται σε πολλά πράγματα: Σκληρή προπόνηση, αντοχή,  παράλληλες κινήσεις των αθλητριών στις οποίες η παραμικρή λεπτομέρειεα έχει τη δική της σημασία και φυσικά ζελατίνη. 

Καλά ακούσατε. Ζελατίνη. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν τα μαλλιά των αθλητριών να διατηρούνται σχεδόν “κοκαλωμένα” μέσα στο νερό; 

Μιλώντας στη Vogue, oι αμερικανίδες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης Anita Alvarez και Mariya Koroleva ανέφεραν πως η ομάδα τους χρησιμοποιεί το ζελέ Knox, το οποίο είναι σε σκόνη και μετατρέπεται σε gel μόλις έρθει σε επαφή με ζεστό νερό. 

Όπως αναφέρει το site αυτό που κάνουν οι περισσότερες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης σε όλο τον κόσμο είναι να βάζουν αυτό το προϊόν στο μαλλιά τους πριν τον αγώνα. Μετά να το αφήνουν να στεγνώσει και να μετατραπεί σε κάτι που μοιάζει με “σκληρό κέλυφος” και παραμένει “ακούνητο” καθ’όλη τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους, έτσι ώστε τα μαλλιά να μην πέσουν στο πρόσωπό τους. 

 

Στη δεκαετία του 1960, οι αθλήτριες χρησιμοποιούσαν βαζελίνη, όπως όμως λένε οι ειδικοί το ζελέ σε σκόνη είναι σαφώς καλύτερο και πιο αποτελεσματικό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ