Αυτό το βίντεο πρέπει να το δείτε όλοι: Ο μικρός Ομράν σύμβολο πια του πόλεμου στην Συρία σαν απολιθωμένος γεμάτος αίματα - Ούτε να κλάψει δεν μπορούσε

Η φωτογραφία του μικρού Ομράν, καταβεβλημένου και καλυμμένου με αίμα, συγκλόνισε τον κόσμο, όμως στην εμπόλεμη Συρία χιλιάδες άλλα παιδιά τραυματίζονται ψυχικά από τις επιδρομές, ακρωτηριάζονται ή ετοιμάζονται να πεθάνουν σε πολιορκημένες πόλεις.

 

Αυτό το τετράχρονο αγόρι από το Χαλέπι, τη φωτογραφία του οποίου μοιράστηκαν εκατομμύρια χρήστες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και η οποία δημοσιεύεται στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου, είναι σύμφωνα με την Ουάσινγκτον το «αληθινό πρόσωπο» του πολέμου που μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 290.000 ανθρώπους.

 

«Η περίπτωση του Ομράν δεν είναι εξαίρεση. Καθημερινά περιθάλπουμε δεκάδες παιδιά που φέρουν σοβαρά τραύματα», δηλώνει ο δρ Αμπού αλ-Μπάραα, χειρουργός παιδίατρος στο τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Σ' ένα βίντεο που γυρίστηκε από το δίκτυο Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης του Χαλεπιού (AMC), ο μικρός Ομράν φαίνεται να σκουπίζει με το χέρι το ματωμένο μέτωπό του. Στη συνέχεια κοιτάζει το χέρι του και, με μια αυθόρμητη και συγκινητική κίνηση, το σκουπίζει στο κάθισμά του αντιλαμβανόμενος ότι τον κινηματογραφούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ