Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει τα μυστικά του για τέλειους σπιτικούς λουκουμάδες με κανέλα!

Ένα παραδοσιακό γλυκό από τα χέρια του αγαπημένου σεφ.

Υλικά

Για τους λουκουμάδες:

 1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο
1 πρέζα τζίντζερ
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη:

6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1/3 φλ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να μοσχομυρίσει.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Αλείφουμε με λίγο λάδι και αλευρώνουμε 12 θήκες για muffin.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό στο βούτυρο (το οποίο έχει ήδη κρυώσει) και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα (περίπου 5 λεπτά).

Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα.

Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα (με το βούτυρο) με δόσεις, εναλλάσσοντας με το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως, μετά από κάθε προσθήκη.

Τοποθετούμε το μείγμα ομοιόμορφα, στις θήκες των muffins και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά.

Όσο τα 12 ζυμαράκια μας φουσκώνουν, βάζουμε τις 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο σε ένα ρηχό μπολ και συνδυάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα άλλο.

Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το φούρνο και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε απαλά από τις θήκες των muffins.

Βουτάμε τους λουκουμάδες, έναν - έναν, στο λιωμένο βούτυρο –προσέχοντας να πάει παντού- και στη συνέχεια τους «ρολάρουμε» στη ζάχαρη και την κανέλα. 

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε,

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ