Η Volkswagen διακόπτει την παραγωγή του Golf για πρώτη φορά στην ιστορία - Τι συμβαίνει με το πιο επιτυχημένο της αυτοκίνητο

Από τη Δευτέρα και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο η κεντρική μονάδα παραγωγής της εταιρίας στο Βόλφκσμπουργκ διακόπτει, αναγκαστικά, την παραγωγή του VW Golf.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με μια νομική διαμάχη μεταξύ της VW και δύο προμηθευτών της. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητεί τώρα διέξοδο μέσω διαπραγματεύσεων, αναφέρει η Deutsche Welle.

Για την VW η διακοπή της παραγωγής του Golf, του πιο δημοφιλούς μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο.  Η νομική διαμάχη με δύο προμηθευτές από την Σαξονία την ES Automobilguss και την Car Trim που παράγουν για την VW εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης και επενδύσεις καθισμάτων, οδηγεί περίπου 20.000 εργαζόμενοι σε συνολικά τέσσερεις μονάδες παραγωγής αντιμέτωπους με το μειωμένο ωράριο.

Αντιδρώντας η VW προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό την συνέχιση της παραγωγής, μιας και η παρούσα κατάσταση ζημιώνει την αυτοκινητοβιομηχανία οικονομικά και ταυτόχρονα πλήττει το κύρος της, το οποίο έχει ήδη πληγεί στο πρόσφατα παρελθόν με το σκάνδαλο παραποίησης των τιμών ρύπων, το λεγόμενο Dieselgate.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt η διαφωνία μεταξύ VW και των δύο προμηθευτών δεν είναι καινούργια. Οι εταιρίες από την Σαξονία κατηγορούν την αυτοκινητοβιομηχανία ότι επικαλέστηκε μαζικά ελαττώματα στα προϊόντα τους για να πετύχει χαμηλότερες τιμές. Προφανώς για αυτό το λόγο οξύνθηκε η κόντρα VW και προμηθευτών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ