Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς

Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων και μη voucher ανά δήμο για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε αυτό το λινκ και συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που έχετε γράψει στην αίτησή σας.

 

Οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει πολλοί δήμοι της χώρας, ξεκινά από αύριο Πέμπτη έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα οι γονείς από αύριο θα πρέπει να προσκομίσουν στη δομή της επιλογής τους, την «αξία τοποθέτησης» (voucher), να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση και να γίνει η εγγραφή του παιδιού τους.

 

Ειδικότερα η διαδικασία έχει ως εξής:

Με την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων κατάταξης ωφελουμένων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, στον πίνακα θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher).

Οι μητέρες θα θεωρείται ότι έλαβαν γνώση αυτών, με μόνη την ανάρτηση των σχετικών πινάκων εκ μέρους της ΕΕΤΑΑ.

Για όσους κατόχους/ωφελούμενους δήλωσαν τους φορείς/δομές του ενδεικτικού και μη δεσμευτικού καταλόγου, η ΕΕΤΑΑ θα ενημερώσει με ανάρτηση στον ιστότοπό της, εάν βάσει της δήλωσης του φορέα/ δομή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

 

Ωστόσο η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο/κάτοχο «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher). ΄Ετσι, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθυνθούν για την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους είτε στην ως άνω Δομή, για την οποία ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν.

 

Διαδικασία τοποθέτησης Ενέργειες ωφελουμένων:

α. Αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου.

 

β. Η εγγραφή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., μεταξύ του/της ωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:

 

– Τα συστατικά στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών

– Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών

– Οι υποχρεώσεις των ωφελουμένων

– Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως (i) για μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης», συμφώνως προς τα άρθρα 3 και 6 της παρούσας και την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., και (ii) για την μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως, τυχόν μετακίνηση).

 

γ. Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό του/της.

Ενέργειες Δομών:

α. Με την ολοκλήρωση των εγγραφών και μέχρι 14/9/2016 οι Δομές ή οι Φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν υποβάλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. τα ακόλουθα έγγραφα:

– Υπεύθυνη Δήλωση του ή των Νομίμων Εκπροσώπων περί αποδοχής των όρων του Προγράμματος

– Υπογεγραμμένη Σύμβαση μεταξύ του Φορέα και του ωφελούμενου,

– εξουσιοδότηση του ωφελούμενου προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α., σύμφωνα με την προηγούμενη παρ. 1.γ. του Άρθρου 5.15., σύμφωνα με το πρότυπο που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.,

– αριθμό λογαριασμού Τραπέζης στον οποίο θα γίνονται οι καταβολές της αμοιβής της/του,

– έγγραφα που αφορούν ιδίως στην άδεια ίδρυσης, νόμιμης λειτουργίας, εκπροσώπησης της Δομής,

– Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Δομής (αρχική και τυχόν τροποποιήσεις) ή αντίγραφο της συστατικής πράξης για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., η οποία επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

 

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν προκύπτουν με σαφήνεια από την συστατική πράξη τα στοιχεία που αφορούν στις δομές για τις οποίες υποβάλει αίτηση ο Φορέας, τότε αυτός θα πρέπει να προσκομίσει τον ΟΕΥ ή Αποφάσεις του Αρμοδίου Οργάνου και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο (π.χ. τεχνική έκθεση) από τα οποία να προκύπτουν τα ζητούμενα στοιχεία των Δομών.

 

– Σε περίπτωση όμως που η δυναμικότητα μιας Δομής (Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ.) δεν προκύπτει από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της ή τη συστατική της πράξη, τότε ο Φορέας θα πρέπει να προσκομίσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δομής και Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Φορέα, από τα οποία να προκύπτει η δυναμικότητα της/των Δομής/Δομών για τις οποίες κατατίθεται αίτηση.

 

ΠΗΓΗ: localit.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ