Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καρέ- καρέ πως ο Γάλλος αστυνομικός υποχρεώνει την μουσουλμάνα να βγάλει το μπουρκίνι στην παραλία

Φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian απεικονίζουν Γάλλους αστυνομικούς να επιχειρούν στην παραλία και να αναγκάζουν μία μουσουλμάνα να βγάλει το μπουρκίνι που φοράει στην παραλία της Νίκαιας. 

Οι αρχές σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, και στη Νίκαια όπου τον περασμένο μήνα σημειώθηκε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, έχουν απαγορεύσει το «μαγιό» που καλύπτει το σώμα και το κεφάλι των γυναικών.

Τουλάχιστον τέσσερις Γάλλοι αστυνομικοί, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, βρίσκονται δίπλα στη γυναίκα, η οποία βγάζει το μπλε μπουρκίνι που φοράει και ένας από τους αστυνομικούς μοιάζει να παίρνει τα στοιχεία της γυναίκας ή να της κόβει πρόστιμο. Τουλάχιστον ακόμη δύο μουσουλμάνες πλήρωσαν πρόστιμο για την αμφίεσή τους σε παραλία στις Κάννες, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε πρόθεση να κολυμπήσει τονίζοντας ότι φορούσε ένα κλασικό μαντήλι στο κεφάλι της, το χειρότερο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν ότι πολλοί στην παραλία της φώναζαν να πάει σπίτι της, ενώ η κόρη της είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

 

Γάλλος υπουργός Εσωτερικών: Η απαγόρευση του μπουρκίνι δεν πρέπει να οδηγήσει στον «στιγματισμό» Η απαγόρευση του μπουρκίνι σε ορισμένες παραλίες της Γαλλίας δεν πρέπει να οδηγήσει στον «στιγματισμό», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ η δημοσίευση φωτογραφιών από τον έλεγχο που πραγματοποιούν αστυνομικοί σε ακτή της χώρας αναζωπύρωσε τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο.


«Η διατήρηση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και η πιθανότητα λήψης του μέτρου των απαγορεύσεων δεν πρέπει να οδηγήσουν σε στιγματισμούς ή στην αντιπαλότητα μεταξύ των Γάλλων πολιτών, να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου», επισήμανε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης, Ανουάρ Κμπιμπές, ο οποίος ζήτησε να γίνει δεκτός επειγόντως από τις γαλλικές αρχές λόγω της ανησυχίας της μουσουλμανικής κοινότητας.

Πηγή: dailymail

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ