Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ιταλία: 252 νεκροί από την μανία του Εγκέλαδου

Δίχως τέλος είναι η τραγωδία στην Ιταλία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του φονικού σεισμού θέλει τους νεκρούς να  φθάνουν τους 250 και τους τραυματίες στους 400. 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, ανέφερε ότι 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Στα νοσοκομεία της περιοχής επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από τα κτίριο. Αλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη πιο βαρύς. 

Εδώ και 34 ώρες τα σωστικά συνεργεία και εθελοντές, αδιάκοπα, ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες, με τις ελπίδες, όμως, όσο περνούν οι ώρες να εξανεμίζονται. Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες έσκαβαν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων όλη τη νύχτα, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Ισοπεδώθηκαν χωριά 

Το κύριο χαρακτηριστικό του φονικού σεισμού των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε χθες τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία, πέρα από τους εκατοντάδες νεκρούς, είναι ότι... εξαφάνισε χωριά από το χάρτη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ