Η ιστορία της 28χρονης Kirsty: Γέννησε 9 εβδομάδες νωρίτερα γιατί είχε καρκίνο

Για τις περισσότερες γυναίκες που είναι έγκυες, οι τελευταίες εβδομάδες είναι γεμάτες ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Για μια νεαρή μητέρα όμως, η χαρά και η ευτυχία μετατράπηκε σε φόβο και αγωνία. Ο λόγος για την 28χρονη Kirsty Wightman από το Εδιμβούργο η οποία ενημερώθηκε στην 31η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της ότι έπασχε από καρκίνο και ότι τής απέμεναν τρία χρόνια ζωής.

Η μέλλουσα μητέρα που είχε ήδη ένα παιδί, έπρεπε να γεννήσει την κόρη της 9 εβδομάδες νωρίτερα πριν ξεκινήσει να δώσει τη μάχη της με τον καρκίνο σε μια προσπάθεια της να μείνει ζωντανή όσο το δυνατόν περισσότερο για τα δύο παιδιά της. Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων: «Την μια μέρα είχα ανυπομονησία να γίνω μητέρα και την επόμενη μου είπαν ότι είχα καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και ότι είχα μόλις τρία χρόνια ζωής».

Περιγράφει εκείνη την περίοδο σαν έναν εφιάλτη. Ήταν νέα, έγκυος και νιόπαντρη και ξαφνικά η ζωή της γκρεμιζόταν. Αναφέρει επίσης ότι εκείνη την περίοδο βρισκόταν λόγω της δουλειάς του άνδρα της στη Γερμανία κι ενώ οι γιατροί μπορούσαν να έχουν διαγνώσει την κατάσταση νωρίτερα, δεν το έκαναν.

 

Ενώ η ίδια είχε εντοπίσει μια μάζα στο στήθος της, τής είπαν ότι επρόκειτο για σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Η διάγνωσή της έγινε τελικά όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης. Τον Ιούνιο του 2015, ενημερώθηκε ότι δεν είχε μόνο καρκίνο του μαστού, αλλά ότι είχε εξαπλωθεί στη σπονδυλική της στήλη και ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Έφερε την κόρη της νωρίτερα στη ζωή, πάλεψε για μήνες κάνοντας χημειοθεραπεία και τώρα αυτό που θέλει είναι να διαψεύσει τους γιατρούς και να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Παλεύει όπως λέει για τα δύο της παιδιά και θέλει να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους μάχονται κατά της ίδιας ασθένειας.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ