Ν. Παππάς σε καναλάρχες: Μην προκαλείτε την τύχη σας, ο νόμος ισχύει για όλους

Αυστηρή προειδοποίηση σε συγκεκριμένους καναλάρχες που επιχείρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να βάλουν προσκόμματα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και κατήγγειλε ότι επιθυμούν μια «ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζεται στα κλοπιμαία, και τα δανεικά και αγύριστα».
 

«Κανείς δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του» διεμήνυσε στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ο κ. Παππάς με αφορμή τα επεισόδια που έστησαν στην προσομοίωση για τον διαγωνισμό αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να παρουσιάσουν ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα Καλογρίτσα. «Θέλω να πω σε όλους τους συμμετέχοντες ότι δεν υπάρχει τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας.

 

Οι νόμοι ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος, ενδόξου παρελθόντος και μέλλοντος. Τελεία και παύλα» είπε ο κ. Παππάς αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι επιχειρήσουν αύριο να υπονομεύσουν τον διαγωνισμό θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. «Όποιος νομίζει ότι μπορεί τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς να παρακάμψει την διαφανή διαδικασία αδειοδότησης πλανάται πλάνην οικτράν και νομίζει ότι ζει σε προηγούμενες εποχές» πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος.

Ο κ. Παππάς «φωτογράφισε» όμως και τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο καταλογίζοντας στο κανάλι του Φαλήρου ότι «έκλεψε» την εικόνα της ΕΡΤ καλύπτοντας μάλιστα το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης. Αφού χαρακτήρισε «εξώφθαλμη κλοπή» την ενέργεια του ΣΚΑΙ μίλησε για συμπτώματα «γενικευμένης νοοτροπίας της ιδιοκτησίας των καναλιών». «Νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία είναι για να τους υπηρετεί» είπε και τους καταλόγισε ότι επιθυμούν μια «ιδιωτική πρωτοβουλία που στηρίζεται στα κλοπιμαία και τα δανεικά και αγύριστα».


Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας
άσκησε σκληρή κριτική -χωρίς να τον κατονομάσει- στον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο που μίλησε για «Βόρεια Κορέα» λόγω της χορήγησης μόνο τεσσάρων αδειών. «Τελευταία οι προκάτοχοί μου έχουν πάρει το ξίφος και μας επιτίθενται για λίγα λεπτά δημοσιότητας.  Θα τους καλέσω να τιμήσουν το παρελθόν τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί δεν έγινε ο διαγωνισμός επί δικής τους θητείας;» είπε και συνέχισε: «τους έβαλε κάποιος τρικλοποδιές; τους πίεσε κάποιος; έβαλαν οι ίδιοι τρικλοποδιές στους εαυτούς τους. Αυτά περιμένει να ακούσει από προκατόχους μου ο ελληνικός λαός και όχι φτηνή κριτική».

Παππάς: Η ΝΔ θέλει να δώσει πίσω τα λεφτά στα κανάλια;
Μήνυμα έστειλε, όμως, ο κ. Παππάς και στη ΝΔ καλώντας την να αλλάξει γραμμή στις διακηρύξεις της περί κατάργησης του διαγωνισμού. «Τι θα κάνει η ΝΔ. Θα ανακαλέσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα λεφτά; Για να τις δώσει σε ποιους;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς και κάλεσε την Πειραιώς «να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ που μιλούν για υπεράσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος» από το διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ