Good news: Έργο του Έλληνα συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου στη Σκάλα του Μιλάνου με την συμφωνική του Λονδίνου

Το έργο «Debussy Πρελούδια - Βιβλίο 2», ένα έργο για ορχήστρα του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ύστερα από την πρώτη εκτέλεσή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 

Το μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ «ΜΙΤΟ Μουσικός Σεπτέμβριος» (MITO Settembre Musica, Μιλάνο - Τορίνο) θα ανοίξει την αυλαία του φέτος με το έργο του Έλληνα συνθέτη,  σε πρώτη εκτέλεση στην Ιταλία, με τη διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Τζαναντρέα Νοσέντα, στις δύο εναρκτήριες συναυλίες που γίνονται στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρέτζο του Τορίνο και στις 3 Σεπτεμβρίου στη Σκάλα του Μιλάνου.

«Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή για μένα το ότι η ενορχήστρωση των Πρελουδίων του Debussy θα είναι το εναρκτήριο έργο στο φετινό Φεστιβάλ ΜΙΤΟ, το οποίο έχει το θέμα “Πατέρες και γιοί (Padri e figli)”. Είναι, επίσης, συναρπαστική η χαρά της συνεργασίας με καλλιτέχνες, όπως ο διευθυντής του Φεστιβάλ, συνθέτης Νίκολα Καμπογκράντε (Nicola Campogrande) και, φυσικά, η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και ο μαέστρος Τζαναντρέα Νοσέντα», δήλωσε στη «Ν» ο Έλληνας συνθέτης.

Ο Νίκος Χριστοδούλου έχει διευθύνει το έργο σε «standing - ovation» συναυλίες, σε πρώτη εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2012, επέτειος Debussy), με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο Ερεβάν με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας και στο Λονδίνο με την Academy of St Martin in the Fields στο Barbican. Η παρτιτούρα του έργου εκδόθηκε πριν λίγο καιρό από τον κορυφαίο διεθνή εκδοτικό Oίκο Boosey & Hawkes.

Συναυλία στη Σκάλα του Μιλάνου.
Στη διεθνή του δραστηριότητα, ο Νίκος Χριστοδούλου έχει ιδιαίτερη και πολύχρονη σχέση, ως διευθυντής ορχήστρας, αλλά και ως συνθέτης, με τις μεγάλες ορχήστρες της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς, εκτός από την Academy of St Martin in the Fields και, τώρα ,την London Symphony Orchestra, έχει συνεργαστεί, επίσης, με την BBC Symphony Orchestra , την οποία διηύθυνε στη διεθνώς βραβευμένη δισκογραφική σειρά (της εταιρείας BIS) με έργα Νίκου Σκαλκώτα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ