Τηλεοπτικές Άδειες: Το καλό πράγμα αργεί να γίνει...: Το βράδυ θα ξέρουμε τα νέα αφεντικά των καναλιών

Διανύουμε το τρίτο 24ώρο της διαδικασίας για την  δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών & σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ θα γνωρίζουμε τους νέους καναλάρχες 

Το 3ο 24ωρο διανύει σήμερα η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και σύμφωνα με πληροφορίες η ολοκλήρωση της αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων μπήκαν το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σταδιακά, ανά 10 λεπτά ο κάθε υποψήφιος και στις 9 ξεκίνησε η δημοπρασία.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ διεκδικητών ομίλων (μεταξύ αυτών οι Β. Μαρινάκης, Ι. Σαββίδης και Θοδ. Κυριακού, Βλαδ. Καλογρίτσας) παραμένουν αποκλεισμένοι εντός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, απ' όπου δεν προβλέπεται να βγούν  πριν την ολοκλήρωση της δημοπράτησης και  των τεσσάρων αδειών.

Παρά τα σενάρια που διαιωνίζονται, κάνεις δεν γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας θα συνταχθεί πρακτικό και θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη ΓΓΕΕ μέσω της οποίας θα αναφέρονται οι τέσσερις πλειοδότες και το ποσό έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν οι άδειες. Ακολούθως θα γίνει δήλωση και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη. 

 

 

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

 

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

 

Ο δικηγόρος του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στοn ΣΚΑΪ δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τώρα πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Alpha κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

 

Το όργιο φημών σχετικά με την πορεία της διαδικασίας συνεχίστηκε και χθες, κυρίως σχετικά με τον αριθμό των αδειών που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ωστόσο οι συνθήκες απόλυτης απομόνωσης όλων των εμπλεκομένων δεν αφήνουν περιθώρια για διαρροές πληροφοριών μέσα από το κτήριο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός. Άλλωστε, οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο κτήριο της ΓΓΕΕ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

 

Από το πρωί της Τετάρτης υπήρξε «βροχή» ασφαλιστικών μέτρων, που θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας, είτε τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

 

Στο μεταξύ, την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε χθες το βράδυ ένα drone που έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίοι αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του

Tο drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Εξάλλου, συνεχής και με αμείωτη ένταση είναι η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με «γαλάζια» στελέχη να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία άκυρη και να τονίζουν πως μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο νόμος Παππά θα καταργηθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Αρχίζει η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες: Γιατί έμεινε εκτός ο Φίλιππος Βρυώνης του Ε - Με ποια σειρά μπήκαν

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες: Σε εξέλιξη η τελική πρόβα

 

 

Τηλεοπτικές άδειες live: Ο "μαραθώνιος" συνεχίζεται - 48 ώρες «κλείνει» η δημοπρασία

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ