Μπήκε ο Σεπτέμβριος: Πιείτε green smoothies για ευεξία αποτοξίνωση και νέα σκέψη

Το πρωινό δίνει ώθηση στον μεταβολισμό μας, ιδίως αν αυτό που επιλέξουμε να τρώμε μπορεί να τονώσει ακόμη περισσότερο τις καύσεις μας. 

Ένα ποτήρι πράσινο smoothie περιέχει μέσα του όλα τα συστατικά που απογειώνουν τον μεταβολισμό μας, καίνε το περιττό λίπος και ανεβάζουν την ενέργειά μας. Πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες και γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν και τη γεύση μας.

 
Τι είναι όμως, τα Smoothies;
Αλήθεια, σε τι διαφέρουν τα Smoothies από τον απλό φυσικό χυμό; Καταρχήν είναι «αφράτα», δροσιστικά, υγιεινά και πολύχρωμα... Πρόκειται για ένα μεγάλο ποτήρι βελούδινο φρούτο, ολόκληρο και όχι μόνο ο χυμός, μαζί με τριμμένο πάγο, ξηρούς καρπούς και πολλές φορές γάλα ή γιαούρτι.

 

Εκείνο που το κάνει διαφορετικό δηλαδή είναι η υφή του, αφού είναι πιο παχύρευστη, πιο κρεμώδης και γεμάτη από έναν απλό χυμό. Καλό είναι να γνωρίζετε επίσης ότι συγκεντρώνουν περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά απ' ότι ο αντίστοιχος όγκος φρούτων και λαχανικών. Δοκιμάστε λοιπόν, τα πιο εύπεπτα και τα πιο θρεπτικά και μη αλκοολούχα κοκτέιλ για το ξεκίνημα της ημέρας σας.


 
Και green smoothies
Όσοι έχετε δει άπειρες φορές τις επαναλήψεις του Sex and the City
ίσως θυμάστε την επίσκεψη των τεσσάρων φιλενάδων σε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο. Οι γκριμάτσες που έκαναν όταν έπιναν τους θρεπτικούς, πράσινους χυμούς ήταν το κάτι... άλλο! Όμως, τα green smoothies, τα οποία πλέον έχουν γίνει της μόδας, μπορούν να είναι και νόστιμα.

 

Το μειονέκτημά τους είναι ότι σε σύγκριση με τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά έχουν λιγότερες φυτικές ίνες, αλλά το πλεονέκτημά τους είναι ότι συμπυκνώνουν βιταμίνες που δύσκολα θα μπορούσαμε να λάβουμε από μια μικρή ποσότητα τροφών.

Αρχίστε λοιπόν να πειραματίζεστε στο μπλέντερ σας και φτιάξτε σπιτικά, λαχταριστά smoothies με διάφορα φρούτα και λαχανικά.

 
Για λαμπερή επιδερμίδα και υγιή μαλλιά!
Είναι αλήθεια, οι διατροφικές μας συνήθειες αντικατοπτρίζονται στο σώμα,
στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Για να λάμπετε θα πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με βιταμίνες. Φρούτα και λαχανικά, αποτελούν την τέλεια επιλογή για τον οργανισμό σας. Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το Glowing Green Smoothie, το απόλυτο  smoothie; Υπόσχεται να σας χαρίσει λαμπερή επιδερμίδα και υγιή μακριά μαλλιά. Περιέχει νερό, φρούτα και λαχανικά. Είναι πραγματικά μια διατροφική όαση.

Άλλωστε, δεκάδες star στην Αμερική ορκίζονται σε αυτό τον χυμό λαχανικών. Άλλωστε το όνομά του δελεάζει να το δοκιμάσετε, αφού θα προσφέρει λάμψη στο δέρμα, καλή διάθεση και με σωστή διατροφή πιο αδύνατο σώμα. Εγγυητές μπαίνουν οι Drew Barrymore, Chaning Tatum, Hilary Duff και Fergie που δηλώνουν θαυμαστές της διαιτολόγου Kimberly Snyder, εμπνευστή της πιο κάτω συνταγής.


Υλικά: 2 φλιτζάνια νερό ή πράσινο τσάι, ½ ματσάκι σπανάκι, την καρδιά από 1 μικρό μαρούλι, το χυμό από μισό λεμόνι, 3 κλαδάκια σέλερι, 1 μπανάνα, 1 αχλάδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, 1 βιολογικό μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο. Προαιρετικά: 1/3 ματσάκι κόλιαντρου και 1/3 ματσάκι μαϊντανό.
 
Εκτέλεση
Γεμίστε ένα μπλέντερ με το νερό. Προσθέστε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν απαλός πολτός. Στη συνέχεια, προσθέστε το μήλο, το αχλάδι και το σέλερι και ανακατέψτε ξανά καλά. Στο τέλος βάλτε τη μπανάνα με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μια ακόμη φορά. Φροντίστε τα λαχανικά σας να είναι βιολογικά και να το πίνετε φρέσκο και δεν θα χάσετε!

 

Γενικές οδηγίες
 
-Αν έχετε δυσπεψία (π.χ. λόγω ευερέθιστου εντέρου), ποντάρετε σε έναν αποχυμωτή και όχι στο μπλέντερ, γιατί το δεύτερο διατηρεί περισσότερες φυτικές ίνες στον χυμό και ίσως εμφανίσετε φούσκωμα.
-Επιλέξτε έναν αποχυμωτή που συνθλίβει τα λαχανικά, ώστε αυτά να μην οξειδώνονται κι επομένως να μη χρειάζεται να καταναλώνετε άμεσα τα smoothies.
-Σε περίπτωση σακχαρώδους διαβήτη, αποφύγετε να αναμείξετε λαχανικά με φρούτα, γιατί έτσι ανεβαίνουν τα επίπεδα της γλυκόζης. Προτιμήστε να γλυκάνετε τη γεύση με λαχανικά όπως καρότο και αγγούρι. 
-Προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε όλους τους χυμούς για την καλύτερη απορρόφηση των συστατικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ