Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Βαρδή για την επέτειο 2 χρόνων από τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη

Σαν χθες, στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, έσβησε μια από τις εμβληματικότερες  προσωπικότητες των τελευταίων ετών στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.  Ο Αντώνης Βαρδής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατό του, ο γιος του Γιάννης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο instagram. "Δυο χρόνια σήμερα. Τέτοια ώρα ήμασταν μαζί για τελευταία φορά. Στις 6 έφυγες. Να μας προσέχεις και να μας αγαπάς όπως όταν ήσουν δίπλα μας και σε βλέπαμε. Τώρα μας βλέπεις μόνο εσύ. Τα παιδιά σου. Καλλιστώ, Γιάννης.

Δυο χρονια σημερα. Τετοια ωρα ημασταν μαζι για τελευταια φορα. Στις 6 εφυγες. Να μας προσεχεις κ να μας αγαπας οπως οταν ησουν διπλα μας κ σε βλεπαμε. Τωρα μας βλεπεις μονο εσυ. Τα παιδια σου. Καλλιστω γιαννης #antonisvardis #vardis #βαρδης

A photo posted by giannisvardis (@giannisvardis) on

#βαρδης #antonisvardis #vardis

A photo posted by giannisvardis (@giannisvardis) on

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη,τον Παπαιωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο " Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS". Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές. Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη.

 

 Στην καριέρα του συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Ο ίδιος έλεγε: "Οι πιο μεγάλοι σταθμοί της δικής μου καριέρας ήταν όταν τραγούδησε ο Μανώλης ο Αγγελόπουλος το «Τη βαρέθηκε η ψυχή μου», ένα τραγούδι που μου το ζήτησε ο ίδιος, και η συνεργασία με τον Καζαντζίδη και τους Κατσιμιχαίους που είπαμε «Στην Ελλάς του 2000». Ήταν το πιο σπουδαίο, γιατί δε σου κρύβω ότι από μικρός τραγουδούσα τραγούδια του Καζαντζίδη. Τον λάτρευα τον Καζαντζίδη".

Ο Αντώνης Βαρδής  έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014 σε ηλικία 66 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους. Οι περιπέτειες της υγείας του ξεκίνησαν 23 χρόνια νωρίτερα, όταν πρωτοδιαπίστωσε ότι είχε καρκίνο. Χρειάστηκε μάλιστα πριν από περίπου ένα χρόνο, να πάει στη Γερμανία και συγκριμένα στο Ανόβερο για να υποβληθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ