Οι πολίτες πήραν στο κυνήγι τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο κρατώντας κατσαρόλες (Φωτό, Βίντεο)

Συγκλονιστικά είναι τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο νησί Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους κρατώντας κατσαρόλες και να κυνηγούν τον Νικολά Μαδούρο που πραγματοποιούσε επίσκεψη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες  όταν ο Μαδούρο πέρασε με το αυτοκίνητο του ο κόσμος του φώναξε να κατέβει.

«Εκείνος αποφάσισε να κατέβει από το αυτοκίνητο και τότε ο κόσμος άρχισε να πετάει πέτρες και να τον βρίζει. Αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας, δεν περίμενε κάτι τέτοιο», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Εγώ ήμουν δυο μέτρα από τον Μαδούρο και είδα ότι μια κοπέλα τον χτύπησε στον ώμο. Εκείνος γύρισε και της είπε: γιατί με χτυπάς»; διηγείται στην εφημερίδα «Tal Cual» ένας νεαρός κάτοικος της Βίγια Ρόσα, ο οποίος ήταν παρών όταν κάτοικοι της περιοχής κυνήγησαν τον Μαδούρο χτυπώντας κατσαρόλες. Ορισμένοι του φώναζαν «παραιτήσου» και «ήρθε ο διάβολος στη γειτονιά μας».

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο βρέθηκε στην περιοχή Βίγια Ρόσα στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική για να εγκαινιάσει κοινωνικές κατοικίες. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μαδούρο αποφάσισε να κατεβεί από το αυτοκίνητο και να περπατήσει πιστεύοντας ότι οι πολίτες τον επευφημούσαν. «Μπερδεύτηκε και για αυτό κατέβηκε από το αυτοκίνητο», τονίζει ένας κάτοικος. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο Μαδούρο τη στιγμή της επίθεσης έμεινε χωρίς σωματοφύλακες γιατί «τα περισσότερα οχήματα με τους άνδρες της ασφάλειας του είχαν περάσει μπροστά όταν εκείνος αποφάσισε να κατεβεί». Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης ότι ο ίδιος ο Μαδούρο άρπαξε από τα χέρια κατσαρόλες που κρατούσαν κάτοικοι και μάλιστα «έσπρωξε μια ηλικιωμένη γυναίκα».

Η αστυνομία χτύπησε διαδηλωτές

Στα βίντεο που ανέβασαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και μέλη της αντιπολίτευσης φαίνεται ο Μαδούρο να περικυκλώνεται από κατοίκους που χτυπούν κατσαρόλες και τον βρίζουν. Κάποια στιγμή ο Μαδούρο αναγκάζεται να φύγει τρέχοντας. Ένας κάτοικος υποστηρίζει ότι ο Μαδούρο «ήταν εξοργισμένος από την επίθεση που δέχθηκε και άρχισε να τρέχει».

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, οι άνδρες της μυστικής αστυνομίας (SEBIN) χτύπησαν διαδηλωτές ενώ «μπήκαν σε πολλά σπίτια και άρπαξαν κινητά τηλέφωνα με τα οποία είχαν καταγράψει το επεισόδιο, αφού βέβαια τα περισσότερα από αυτά είχαν ήδη ανεβεί στο διαδίκτυο».

Ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας Λουίς Μαρκάνο ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ένα βίντεο με τίτλο «Αυτά που δεν είδατε από τα βίντεο που μόνταρε η δεξιά». Το βίντεο που ανέβασε ο υπουργός είναι μονταρισμένο και δείχνει τον Μαδούρο στην πόρτα του αυτοκινήτου του να χαιρετάει τον κόσμο, ωστόσο ακούγεται ο ήχος από τις κατσαρόλες που χτυπούσαν οι διαδηλωτές, ενώ λίγο μετά φαίνεται ο Μαδούρο να τρέχει μαζί με άνδρες της ασφάλειας του μέσα στη Βίγια Ρόσα.

Συνεργάτες του προέδρου επισημαίνουν ότι πρόκειται για σοβαρό λάθος των ανθρώπων που χειρίζονται το επικοινωνιακό κομμάτι του Μαδούρο αλλά και λάθος των υπευθύνων της κρατικής τηλεόρασης, αφού «ο περίπατος του Μαδούρο έπρεπε να γίνει μαζί με ένα πλήθος οπαδών του, όπως γίνεται κάθε φορά. Πρέπει να εξασφαλίζεται κάθε φορά ότι ο κόσμος γύρω του δεν πρόσκειται στην αντιπολίτευση».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ