Έξοδος στην Αθήνα από... ψηλά: 8 roof garden ξενοδοχείων για να νιώσετε πως είστε ακόμα σε διακοπές!

Οι διακοπές για τους περισσότερους μπορεί να τελειώνουν, αλλά μια έξοδος με θέα την Αθήνα από ψηλά μπορεί να κρατήσει την αίσθηση τους ακόμα ζεστή μέσα σας.

Το Athinorama.gr μας προτείνει 8 επιλογές για φαγητό και ποτό σε roof garden, στην ταράτσα, κάτω από τον ουρανό σε οκτώ ξενοδοχείο της πόλης.

«Galaxy» 


Το κοσμοπολίτικο bar-restaurant στην κορυφή του «Hilton» δεν χρειάζεται συστάσεις. Φεγγαράδα και πόλη από ψηλά συνδυάζονται με τα κοκτέιλ του μπαρ ή –αν προτιμάτε φαγητό– με μεσογειακά πιάτα, ποικιλία σε κρεατικά στο grill section αλλά και σούσι.

«GB Roof Garden» 

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο με την αριστοκρατική ατμόσφαιρα η βεράντα έχει την Ακρόπολη ακριβώς απέναντι, σε ένα από τα καλύτερα πλάνα που μπορείς να πετύχεις στην Αθήνα. Η κουζίνα του Αστέριου Κουστούδη, μεσογειακή με σύγχρονη ματιά, κλείνει με πολύ ωραία γλυκά.

«Premiere» 

Το εστιατόριο στο roof top του «Αthenaeum InterContinental», πέρα από το ότι μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εξαιρετικό κάδρο του φωτισμένου Παρθενώνα, έχει ένα γαστρονομικό άσο στο μανίκι του, τη δημιουργική χρυσοσκουφάτη κουζίνα του Jean Charles Matayer.

«Olive Garden»

 

Στη βεράντα του στον 11ο όροφο του «Titania» η πανοραμική θέα της Αθήνας κόβει την ανάσα. Ανοιχτό από το πρωί με καφέ και χυμούς, συνεχίζει με «γεύσεις Ελλάδας», οι οποίες εστιάζουν σε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα (κάποια από τα οποία ΠΟΠ και ΠΓΕ ) καθώς και κοκτέιλ.

«La Suite Lounge»

 
 

Από τη ρομαντική βεράντα του το ρεστοράν στο ρετιρέ του «St. George Lycabettus» βλέπει όλη την πόλη – μέχρι τον Σαρωνικό. Τα μεσογειακά πιάτα, σε επιμέλεια του γνωστού (και πολυβραβευμένου ) Γάλλου σεφ Jerome Serres, έχουν σούπερ θέα για... γαρνιτούρα.

«La Veranda» 

Στο roof top του ξενοδοχείου «Metropolitan» έχεις ένα πολύ όμορφο πλάνο της Αθήνας και του Σαρωνικού. Το μενού κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια χωρίς να ξεχνάει και την Ελλάδα. Το επιμελείται ο Michel Roux, ενώ το εκτελεί ο Ηλίας Καρυότογλου.

«St’Astra Blue» 


Δίπλα στην πισίνα του «Radisson Blue Park», βλέπει από τη μία το πράσινο του Πεδίου του Άρεως και από την άλλη τον Λυκαβηττό. Μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές πινελιές στο κάτω επίπεδο, ποτά στο μπαρ λίγο πιο πάνω και χαλαρή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

«The Zillers» 

Θα χαρείς την Ακρόπολη και την Πλάκα στα πόδια της, θα δεις τη Μητρόπολη, θα δεις και το μεγαλύτερο κάθετο κήπο της πόλης. Τα πιάτα του εστιατορίου στο ομώνυμο ξενοδοχείο υπογράφει η Κωνσταντίνα Φάκλαρη και τα κοκτέιλ ο Γιάννης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ