Αλέξανδρος Βέλιος: Το ευχαριστώ στη γυναίκα του Νάντια & οι οδηγίες για τον τάφο - κηδεία του -Οι δύο επιστολές

 Πρόκειται για έναν θάνατο ο οποίος είχε ήδη προαναγγελθεί από τον ίδιο αλλά συγκλονίζει και συγκινεί.

Όπως γράφει το prettylife.gr, που δημοσίευσε τη χειρόγραφη επιστολή, ο δημοσιογράφος «ήθελε, όπως έλεγε μέχρι τέλους, να παρευρεθούν στην κηδεία του, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του και να δημιουργηθεί μια κοσμοπλημμύρα.

 

Επιθυμούσε να υπάρξει πλήθος κόσμου στην «τελευταία του δημόσια εμφάνιση», για να δείξει στον πολιτικό κόσμο που νομοθετεί, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί του, με την παρουσία τους  δηλώνουν ότι συμφωνούν στο γεγονός πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από αυτή τη ζωή όπως αυτός επιθυμεί και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια.   

 

Στη χειρόγραφη επιστολή του ο Αλέξανδρος Βέλιος έγραφε:

Έδωσε οδηγίες για την κηδεία του
Σε επιστολή την οποία συνέταξε στις 15/7/2016, και την οποία παρέδωσε στον Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο Αλέξανδρος Βέλιος έδινε σαφείς οδηγίες για την κηδεία του.

 

 

 Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος ο οποίος διγνώστηκε με καρκίνο εδώ και αρκετούς μήνες, έδωσε χθες τέλος στη ζωή του, με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.

 

"Αποφάσισα απόψε να δώσω στη ζωή μου το τέλος που μου ταιριάζει.. Έζησα με αξιοπρέπειεα. με αξιοπρέπεια αποφάσισα και να πεθάνω. Ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους που δεν τους έδωσα την ευκαρία να μου κλείσουν τα μάτια... Φεύγω πλήρης

 

Στη σελίδα του στο facebook: 

"Από το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξανδρος Βέλιος δεν θα είναι πια μαζί μας... Εγκατέλειψε γενναία τον κόσμο τούτο, καταφεύγοντας τελικά στη λύση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας", στο σπίτι του στο Γέρακα! Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει το τελευταίο του ΑΝΤΙΟ - ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, στο Α' Νεκροταφείο".

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ