Νεαρή Αγγλίδα κατάλαβε βλέποντας τηλεόραση ότι έχει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη – Πήγε μόνη της στο γιατρό για να γίνει καλά

Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για τον βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδο τον Γ΄ έγινε η αφορμή για μια 19χρονη Βρετανίδα να αντιληφθεί το πρόβλημα υγείας που κουβαλούσε στη σπονδυλική στήλη. 

Η 19χρονη Jennifer White από το Μπέρμιγχαμ  πίστευε μέχρι τότε πως το  ισχίο της που εξείχε προς τα έξω δεν ήταν κάτι σοβαρό.Ωστόσο, όταν συνέκρινε το πρόβλημά της με αυτό του "καμπούρη" Ριχάρδου του Γ’, συνειδητοποίησε ότι τα συμπτώματα του μονάρχη του 15ου αιώνα ήταν παρόμοια με τα δικά της.

Η κοπέλα, αναφέρει η Daily Mail, αποφάσισε να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε πως η Jennifer έπασχε από σκολίωση. Η ακτινογραφία αποκάλυψε ότι η σπονδυλική της στήλη είχε καμφθεί σε μια γωνία 63 μοιρών. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πρόβλημα θα ήταν πολύ σοβαρότερο αν η κατάστασή της είχε διαγνωστεί αργότερα.

Τελικά η 19χρονη έκανε εγχείρηση για να διορθώσει το πρόβλημά της και είναι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει, δεν ξέρει πότε άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα αλλά ξέρει ότι επιδεινώθηκε στην εφηβεία. "Έχω την ιδιοπαθή σκολίωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί δεν ξέρουν από τι προκλήθηκε".

Η ίδια μιλάει για την ιστορία της και αισθάνεται πολύ τυχερή που μπόρεσε μόνη της και από μια εκπομπή να αντιληφθεί τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσει εγκαίρως το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ