Καζάνι που βράζει και πάλι η "Ζούγκλα του Καλαί": Αγρότες με τρακτέρ απέναντι σε "κουκουλοφόρους" μετανάστες

Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν τον μεγάλο εθνικό δίκτυο που οδηγεί στη σήραγγα της Μάγχης, η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Καλαί της Γαλλίας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για "την απραξία της κυβέρνησης απέναντι στην αναρχία και την ανομία" που επικρατεί στον καταυλισμό των προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή, γνωστό και ως «Ζούγκλα του Καλαί».

Η κατάσταση στην περιοχή δείχνει να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς τα τελευταία 24ωρα κουκουλοφόροι μετανάστες στήνουν οδοφράγματα κατά πλάτος του δρόμου, βάζουν φωτιές και πετούν αυτοσχέδιες ρουκέτες στους οδηγούς, προκειμένου να τους σταματήσουν και να επιβιβαστούν με τη βία στα οχήματά τους.

Μία ακόμη διαδήλωση από περίπου 500 άτομα με πλακάτ, τα οποία έγραφαν «το λιμάνι μου είναι όμορφο, η πόλη μου είναι όμορφη», συναντήθηκαν στη διασταύρωση των δύο μεγάλων οδικών δικτύων που οδηγούν  στη σήραγγα.

Οι αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων είναι  μεγάλες, ενώ και η γαλλική αστυνομία δηλώνει αδυναμία στην αντιμετώπιση της κατάστασης στην περιοχή. καθώς πάνω από 12.000 μετανάστες επιχειρούν με κάθε τρόπο να μεταβούν στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ