Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Καλαμάτα και οι περιοχές της Μεσσηνίας που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία

Ολοκληρώθηκε  η σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού κλιμακίου, που βρίσκεται από το μεσημέρι στην Μεσσηνία.

Επί της ουσίας, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.

Ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα με τα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων στον αυτοκινητόδρομο που είναι κλειστός, επισημαίνοντας ότι ο παραχωρησιούχος έχει υποχρέωση να είναι ανοικτός ο εθνικός δρόμος συνεχώς και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπουργός Υποδομών συμφώνησε με τον περιφερειάρχη και σημείωσε πως θα ελέγξει το ζήτημα αυτό και θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται.

Ακόμη δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, με εντολή που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Καλαμάτα, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία και υπήρχε σχετικό αίτημα από τις δημοτικές αρχές.

Αυτή την ώρα το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται πληγείσες περιοχές στον Πάμισο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ