Bloomberg: "Η Ελλάδα καλύτερα να ξεχάσει την έξοδο στις αγορές - Ανέφικτο το σχέδιο της Κυβέρνησης"

"Ανέφικτο" χαρακτηρίζουν το σχέδιο της Ελλάδας να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο εστιάζει την κριτική του στην έντονη αβεβαιότητα που δεν φαίνεται να υποχωρεί, εν όψει και του νέου γύρου συνομιλιών με τους πιστωτές.

Σε αυτό το κλίμα ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και ελάφρυνσης του χρέους, διαπιστώνουν οι αναλυτές. 

«Όσο οι άνθρωποι αισθάνονται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί εξαιρετικά αργά, στην καλύτερη περίπτωση, ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, ότι θα ξανακυλήσει,  θα έχουν αμφιβολίες για τη σταθερότητα της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής  έρευνας της Emso Asset Management  Patrick Esteruelas

Για τον Esteruelas της Emso, η δυνατότητα της Ελλάδας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, μετά και από μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, θα μπορούσαν να παράσχουν μια "τεχνική στήριξη" για τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο, δεν φαίνεται εφικτό. Μακροπρόθεσμα «έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές μέχρι να διαφανεί ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο κοντά στην έξοδο», καταλήγει.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταγράψει τις χειρότερες αποδόσεις μεταξύ  όλων των ευρωπαϊκών τίτλων που αξιολογήθηκαν από το ανάλογο εργαλείο του Bloomberg, τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ