Ο Τζάκσον για το «Χόμπιτ»: Δεν είμαι ηλίθιος, θα το απολαύσετε! [εικόνες-βίντεο]

Τη δική του απάντηση σε όσους τον κατακρίνουν για την απόφασή του να γυρίσει το «The Hobbit», το prequel της επικής τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», στη νέα τεχνολογία των 48 καρέ το δευτερόλεπτο δίνει ο διάσημος σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, δηλώνοντας βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει.


Τη δική του απάντηση σε όσους τον κατακρίνουν για την απόφασή του να γυρίσει το «The Hobbit», το prequel της επικής τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», στη νέα τεχνολογία των 48 καρέ το δευτερόλεπτο δίνει ο διάσημος σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, δηλώνοντας βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει.

Ο Τζάκσον που έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την επιτυχημένη τριλογία η οποία έσπασε τα ταμεία των σινεμά πριν από δέκα χρόνια, επιστρέφει τον ερχόμενο Δεκέμβριο με το «The Hobbit», την ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόλκιν και εξιστορεί τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπαγκινς, 80 χρόνια πριν τα γεγονότα που περιγράφονται στον «Άρχοντα». 

Για όσους δεν θυμούνται ο Μπίλμπο είναι ο θείος του Φρόντο, που «κληρονόμησε» το πανίσχυρο δαχτυλίδι και το κουβάλησε μαζί του μέχρι το Mount Doom για να το καταστρέψει.  Ουσιαστικά, το Hobbit είναι -αφηγηματικά και κινηματογραφικά- το prequel του Άρχοντα των Δακτυλιδιών και εκεί μαθαίνουμε πως απέκτησε ο Μπίλμπο το δαχτυλίδι από το Γκόλουμ. Ωστόσο, η ιστορία του είναι πιο παιδική καθώς ο Τόλκιν το έγραψε πολύ πριν από τον Άρχοντα, το 1936. Είχε τόσο μεγάλη επιτυχία όμως, που μετά από απαίτηση των αναγνωστών του,αποφάσισε να γράψει τη συνέχειά του. Τελικά ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και κατέληξε να γίνει το τρίτο πιο εμπορικό βιβλίο στην ιστορία ενώ η τριλογία των ταινιών θεωρείται η πλέον εμπορική στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στο Χομπιτ που θα βγει στα σινεμά τον Δεκέμβριο, ο  βασικός πρωταγωνιστής θα είναι ο Μάρτιν Φρίμαν στο ρόλο του Μπίλμπο (ο Ιαν Χολμ θα παίζει τον γέρο Μπίλμπο), και ο Ιάν Μακ Κέλεν ως Γκάνταλφ ο Γκρίζος. Θα δούμε επίσης πολλούς από το cast του Άρχοντα όπως τον Ορλάντο Μπλουμ ως Λέγκολας, την Κέιτ Μπλάνσετ ως Γκαλάντριελ, τον Κρίστοφερ Λη ως Σάροουμαν και φυσικά το Γκόλουμ, ενώ θα εμφανίζεται και ο Ελάια Γουντ στο ρόλο του Φρόντο.

Η απόφαση για τα 48fps και οι αντιδράσεις

Ωστόσο τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει κυρίως στην απόφαση του Πίτερ Τζάκσον να γυρίσει το «Χόμπιτ» του σε 3D και ιδιαίτερα στην τεχνολογία των 48 καρέ το δευτερόλεπτο (fps). Μέχρι σήμερα, όλες οι ταινίες γυρίζονται στα 24fps, αλλά ο Τζάκσον αποφάσισε να ανεβάσει το τεχνολογικό επίπεδο του Χόμπιτ, κάνοντάς το την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στα 48 καρέ. Η τεχνολογία αυτή υπόσχεται μείωση της θαμπάδας που έχουμε συνηθίσει στις σκηνές δράσης στο σινεμά, πράγμα όμως που δεν βρίσκει όλους τους σινεφιλ σύμφωνους, πολλοί από τους οποίους θεωρούν ότι έτσι χάνεται η «μαγεία» του κινηματογράφου. Μάλιστα, ένα μικρό βίντεο με υλικό από την ταινία που προβλήθηκε το περασμένο Απρίλιο στο CinemaCon ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.  

Το περασμένο Σαββατόβραδο, η ιστορία σχεδόν επαναλήφθηκε στο Comic Con στο Σαν Ντιέγκο, όπου ο Τζάκσον πρόβαλε ένα μεγάλο τρέιλερ του Χομπιτ διάρκειας 12 λεπτών. Μόνο που αυτή τη φορά, τα... άκουσε επειδή το τρέιλερ έπαιζε όχι στα 48FPS αλλά στα 24 όπως όλες οι ταινίες! Ωστόσο, οι πρώτες κριτικές για την ίδια την ταινία ήταν πολύ θετικές, πράγμα που ικανοποίησε και με το παραπάνω τον σκηνοθέτη.

Σε συνέντευξή του στο HuffingtonPost, o Τζάκσον δήλωσε ήρεμος για τις επιλογές του να γυρίσει το Χόμπιτ σε 3D και 48FPS. «Δεν μου έκανε έκπληξη» λέει για την κριτική που δέχτηκε για τα 48FPS. «Η εμπειρία μου δείχνει ότι αυτό είναι κάτι που χαίρεσαι να το βλέπεις, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο».

Και ο χρόνος χρειάζεται γιατί -κατά τον Τζάκσον- έχουμε συνηθίσει σε όλη μας τη ζωή στο φλικάρισμα και την θόλωση της κίνησης όταν βλέπουμε κινηματογράφο. «Ξαφνικά αυτό εξαφανίζεται και έχεις αυτή τη ζωντανή και ρεαλιστική εικόνα. Και βλέπεις τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα γιατί δεν υπάρχει θόλωση» λέει και δηλώνει βέβαιος ότι το πείραμά του τελικά θα τον δικαιώσει:

«Δεν ανησυχώ επειδή όταν κυκλοφορήσει η ταινία και την δουν οι θεατές στα 48fps, θα έχουν την ίδια εμπειρία που ζω εγώ τους τελευταίους 18 μήνες. Φτιάχνω ταινίες, μεγάλωσα βλέποντας ταινίες και νομίζω ότι τα 48 καρέ είναι τέλεια. Πρέπει να πιστέψω ότι δεν είμαι ηλίθιος».

Όσο για την απόφαση του να δείξει το 12λεπτο βίντεο στα 24fps; Απλώς θεωρεί ότι δεν μπορείς να καταλάβεις και να απολαύσεις τα 48 καρέ σε ένα απλό ολιγόλεπτο τρέιλερ...

Εδώ και μήνες έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες και βίντεο από το Χομπιτ. Ακόμα περισσότερες εικόνες και βίντεο δημοσιεύονται στο blog της ταινίας.

Παρακάτω δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες...









Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ