Πεπτίδια Χαλκού: Ο "άγνωστος" σύμμαχός σας απέναντι στις ρυτίδες! Αντιγήρανση & αναγέννηση της παραγωγής κολλαγόνου

Γνωρίζετε όλες τις σύγχρονες τάσεις στο μακιγιάζ και την αντιγήρανση. Είστε ωστόσο το ίδιο ενημερωμένες και για τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ως βάση για την παρασκευή των καλλυντικών σας;

Αν και οι περισσότερες από εσάς είναι ήδη εξοικειωμένες με αρκετούς επιστημονικούς όρους, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, τα κηραμίδια (ceramides), η βιταμίνη C και η ρετινόλη, το ίδιο δεν φαίνεται να συμβαίνει και με ένα άλλο συστατικό που ολοένα και πιο συχνά αναγράφεται στις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς και ακούει στο όνομα πεπτίδια χαλκού.

 

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν για ένα γρήγορο μάθημα σχετικά με τα οφέλη του χαλκού στην επιστήμη της αντιγήρανσης;

 

Τι είναι και σε τι χρησιμεύουν μας εξηγεί το anti-age-magazine.gr


Τα πεπτίδια του χαλκού αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε σκευάσματα που στόχευαν στο να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης των πληγών. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες όμως, όπως αναφέρεται στο popsugar.com, επιστήμονες και ερευνητές έχουν ξεκινήσει μία σειρά μελετών, καθώς το συστατικό βρέθηκε να σχετίζεται και με την αντιγήρανση και την αναγέννηση της παραγωγής κολλαγόνου. Γι΄αυτό και όλο και περισσότερες εταιρείες ενσωματώνουν τα πεπτίδια αυτά στα προϊόντα τους.

 

» Τα πεπτίδια χαλκού υποστηρίζονται από μία ογκώδη επιστημονική έρευνα και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις θεραπείες για τη πρόληψη του γήρατος» λέει η Francine Poter, ειδική σε θέματα ανάπτυξης του προϊόντος και ιδρύτρια της Osmotics Cosmetics.

Όπως εξηγεί η ίδια, ο χαλκός είναι ένα συστατικό που παράγεται φυσικά από το σώμα μας και το οποίο χρησιμεύει τόσο ως αντιφλεγμονώδες, όσο και ως αντιοξειδωτικό. Πρόσφατες μελέτες, δε, κατέδειξαν ότι τα πεπτίδια αυτά, όταν χρησιμοποιούνται στην ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, όχι μόνο αυξάνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη (τα οποία είναι υπεύθυνα για το σφιχτό δέρμα), αλλά και «μπλοκάρουν» το παλιό, κατεστραμμένο κολλαγόνο και ελαστίνη, ανοίγοντας δρόμο για μία πιο νεανική όψη στο δέρμα μας.

 

Τα πλεονεκτήματα 
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν πεπτίδια χαλκού είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να επιβραδύνουν τα σημάδια εμφάνισης του γήρατος.

“    Θα σας χαρίσει άμεσα αποτελέσματα λίφτινγκ προσώπου; Όχι, αν επιθυμείτε μία τόσο δραστική αλλαγή θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πλαστικό σας. Αυτό όμως που μπορεί να κάνουν για εσάς τα πεπτίδια χαλκού, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του δέρματός σας.

Από την πλευρά της, η Bella Schneider, κλινική ειδικός σε θέματα φροντίδας του δέρματος και ιδρύτρια του Bella Schneider Beauty εξηγεί πως τα πεπτίδια χαλκού μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών από την καθημερινή φθορά του δέρματος και να βελτιώσουν τις ρυτίδες, την υφή, τη σταθερότητα και το πάχος του δέρματος. Επίσης, είναι αποτελεσματικά έναντι διαφόρων μορφών ερεθισμού του δέρματος, κυρίως λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ