To Facebook λογόκρινε ως "παιδική πορνογραφία" την πιο διάσημη φωτογραφία από τον πόλεμο του Βιετνάμ - Σφοδρές αντιδράσεις για την ανιστόρητη "γκάφα"

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η λογοκρισία από το Facebook της διάσημης φωτογραφία από το Βιετνάμ, που απεικονίζει ένα γυμνό κοριτσάκι να τρέχει καμένο μαζί με άλλα παιδιά μετά από επίθεση με βόμβες ναπάλμ στο χωριό του.

Ενώνοντας τη φωνή της με άλλους χρήστες του Facebook, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπερκ ανήρτησε στον δικό της λογαριασμό την φωτογραφία του 1972 του βιετναμέζου φωτογράφου Nick Ut Cong Huynh που εργαζόταν για το Associated Press.

Ιστορικό ντοκουμέντο και βραβευμένο με Πούλιτζερ το φωτογραφικό κλισέ δείχνει το 9χρονο κοριτσάκι να τρέχει ουρλιάζοντας από τον πόνο και τον τρόμο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη δημοσίευση εδώ και δύο εβδομάδες ανάρτησης του νορβηγού συγγραφέα Τομ Εγκελαντ με θέμα τις πολεμικές φωτογραφίες στην οποία περιλαμβανόταν η φωτογραφία και την οποία κατέβασε το Facebook.

Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν στην κίνηση αναρτώντας την φωτογραφία με τη σειρά τους, η οποία λογοκρίθηκε από το Facebook, διότι η γυμνότητα του παιδιού παραβιάζει τους κανόνες του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ