Πριγκιπικά βαφτίσια για τον πέντε μηνών εγγονό του Βασιλιά της Σουηδίας, Αλέξανδρο - Φωτό από την λαμπερή εκδήλωση

Χαμογελαστός, στην αγκαλιά της μητέρας του, πριγκίπισσας Σοφίας, πέρασε την περισσότερη ώρα του μυστηρίου της βάπτισης ο μικρός πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σουηδίας.  

Ο πέντε μηνών γιος του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου και της Σοφίας Χέλκβιστ και εγγονός του βασιλιά της χώρας Καρόλου Γουσταύου βαπτίστηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία του παλατιού Ντρότνινγκχολμ, στα περίχωρα της Στοκχόλμης.

Ο μικρός Αλέξανδρος για την τελετή φόρεσε το βαπτιστικό φόρεμα του προπάππου του, πρίγκιπα Γουσταύου Αδόλφου, ο οποίος είχε βαπτιστεί το 1906. Σύμφωνα με την παράδοση το ίδιο φόρεμα είχε φορέσει ο σημερινός βασιλιάς, τα τρία παιδιά του, πριγκίπισσα Βικτώρια, πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και πριγκίπισσα Μαντλίν καθώς και τα εξαδέλφια του.

Νονές του Αλέξανδρου ήταν η 39χρονη αδελφή του πατέρα του, πριγκίπισσα Βικτώρια, που θα διαδεχθεί στον θρόνο τον βασιλιά, η αδελφή της μητέρας του Λίνα Φρεζντ και η παιδική της φίλη Γουέντι Λάρσον. Νονοί ήταν ο φίλος του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου, Γιαν-Ακε Χάνσον και ο εξαδέλφος του Βίκτορ Μάγκνουσον.


Παρών στην βάπτιση και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Κιελ Στέφαν Λεβέν με την σύζυγό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ