Η Όλγα Τρέμη για πρώτη φορά στην Τατιάνα: Τι είπε για το Mega και την Τσικρίκα που "αντιμίλησε" στον Τσίπρα;

Στην πρεμιέρα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, η καταξιωμένη δημοσιογράφος δεν μάσησε τα λόγια της, αναφερόμενη στις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των MME.

 Για πρώτη φορά μάλιστα αναφέρθηκε δημοσίως στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Mega.

 

Τσικρίκα, power, αποδόμησε πλήρως τα επιχειρήματα

«Ηταν το πρόσωπο της ημέρας. Τσικρίκα power. Είχαμε, μια συνάδελφό μας, που στέκονταν απέναντι από τον Πρωθυπουργό της χώρας – δεν έχει σημασία αν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε και του είπε μερικές πολύ σκληρές αλήθειες με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να τις πει κανένας άλλος, παρά μια απλή εργαζόμενη.

 

Αν το ελεγε οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Μίλησε ανθρώπινα, μίλησα ουσιαστικά, μίλησε με συγκινησιακή φόρτιση, χωρίς να υπερβάλλει και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό το γεγονός αποδόμησε σε ένα βαθμό το κυβερνητικό επιχείρημα. Ηταν μια ρωγμή. Μπορεί να υπάρξει πολιτική σιλικόνη που να την κλείσει. Ηταν μια ρωγμή και γι αυτό το λόγο συζητήθηκε πολύ».

 

Για τις άδειες

«Επί της ουσίας για τις άδειες. Έχει γίνει μακρά συζήτηση επί του θέματος αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει γιατί 4 άδειες. Σε καμία ελεύθερη οικονομία δεν ρυθμίζουν οι κυβερνήσεις την αγορά. Θεωρώ πως δημιουργείται μια νέα γενιά με προβληματικές επιχειρήσεις στο χώρο των MME.

 

Πες μου πώς θα βγάλει ένα κανάλι τόσα λεφτά, όσα δόθηκαν για μία άδεια. Κινδυνεύουμε να έχουμε κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και τηλεόραση χαμηλότερης ποιότητας. Κατά τη γνώμη μου οι άνεργοι δύσκολα πια θα απορροφηθούν από την αγορά».

Για το Mega

«Ειδικά στην περίπτωση του Mega, η σχέση των εργαζομένων είναι μοναδική. Πιο πολύ τους επηρεάζει ότι θα κλείσει, παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι για μήνες. Δεν θέλω να υποτιμήσω σε καμία περίπτωση το γεγονός αυτό, αλλά θέλω να τονίσω την αγάπη των εργαζομένων για το κανάλι.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πόνος, θλίψη και ένα τεράστιο γιατί με έκταση μεγαλύτερη της Ελλάδας και πολλά, αμέτρητα ερωτηματικά. Υπάρχει θυμός γιατί υπάρχει θλίψη. Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών είδα τους μετόχους να προσπαθούν να δώσουν λύση στο κανάλι. Ο διαγωνισμός για τις άδειες πιστεύω έριξε τη χαριστική βολή για το κανάλι. Το Mega είχε στοχοποιηθεί και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αυτό που λέγαμε εμείς.

 

Ευρώπη ή μνημόνιο. Η αριστερά που ξέρω εγώ δεν είναι η αριστερά της δαιμονοποίησης των απόψεων, είναι η αριστερά του προβληματισμού, του διαλόγου, ήταν μια βολταιρική αριστερά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα μάχομαι μέχρι θανάτου για το δικαίωμα σου να το λες».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ