Η απίστευτη νόστιμη συνταγή: Κοτόπουλο cordon bleu του Άκη Πετρετζίκη

Ένα πιάτο που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά
Για το κοτόπουλο και τη γέμιση

4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες ζαμπόν
λίγο τυρί που λιώνει τριμμένο ή 4 φέτες
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα

1 πακέτο crackers (25 τεμάχια)
4 φέτες ψωμί τοστ
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλεύρι γ.ο.χ για το πανάρισμα
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. νερό
Για τη σάλτσα μαγιονέζας (τα ανακατεύουμε όλα μαζί)

1 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα ρόκα ψιλοκομμένη
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μούλτι τα crakers, το ψωμί, το βούτυρο και τη μουστάρδα μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι απλωτά και αραιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ανά 5 λεπτά. Θέλουμε να πάρουμε ένα τραγανό, χρυσοκάστανο μείγμα με το οποίο θα πανάρουμε το κοτόπουλο.
Αδειάζουμε το μείγμα από το ταψί σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό (1 κ.σ.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τρίτο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου (το οποίο έχουμε από πριν αλατοπιπερώσει καλά).
Τυλίγουμε το ζαμπόν με το τυρί σαν τσιγάρο (το ζαμπόν από την εξωτερική μεριά) και το τοποθετούμε μέσα στην τσέπη του κοτόπουλου που έχουμε ανοίξει.
Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα από την "φρυγανιά" που φτιάξαμε νωρίτερα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα της μαγιονέζας στην οποία απλά ανακατεύουμε τα αρωματικά μέσα στη μαγιονέζα!

Tip
Tο τρομερό μυστικό είναι να κάνετε το ζαμπόν σαν τσιγάρο.. μέσα μπαίνει το τυρί... έτσι δεν χάνεται όταν λιώσει!

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ