Συγκλονιστικές φωτό: Σε αυτή την πόλη της Ινδίας ζουν 20.000 χήρες στο απόλυτο περιθώριο

Η ζωή των γυναικών στην Ινδία που έμειναν χήρες είναι πολύ διαφορετική από όσο φαντάζεστε.

Η απομόνωση και το περιθώριο είναι μονόδρομος. Οι χήρες, παραδοσιακά, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή του τόπου  και οι συγγενείς του νεκρού δεν την θέλουν στο σπίτι, ενώ σε αρκετές κοινότητες τις παροτρύνουν να καούν στην πυρά με την σορό του συζύγου τους, αφού δεν υπάρχει λόγος για να ζουν. 

Αυτή ήταν και η μοίρα της 68χρονης Τούλσι, από ένα χωριό κοντά στην Καλκούτα. Ο σύζυγός της πέθανε πριν 12 χρόνια. Οι συγγενείς του άρπαξαν την περιουσία και την έδιωξαν από το σπίτι, μαζί με τα παιδιά της. Ένας από τους γιους της την  εγκατέλειψε στην πόλη Βρινταβάν, 100 χιλιόμετρα νότια από το Δελχί. Και δεν γύρισε ποτέ για να την πάρει...

Η Τούλσι είναι μία από τις 20.000 χήρες που έχουν βρει καταφύγιο στην πόλη. Το Βρινταβάν είναι ένας τόπος προσκυνήματος για τους Ινδουιστές, αφού σύμφωνα με την παράδοση εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο θεός Κρίσνα.

Οι χήρες του Βρινταβάν ζουν στο Άσραμ, ένα ιερό κτήριο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, ιδιωτικές επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.Στο Άσραμ οι χήρες ξυπνούν στις πέντε το πρωί, πλένονται στον ποταμό Yamuna, επιστρέφουν στο κτήριο και τραγουδούν ύμνους στον Κρίσνα, στη συνέχεια μαγειρεύουν κατά ομάδες και τρώνε στα δωμάτιά τους ή στους διαδρόμους του κτηρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ