Συνελήφθησαν 4 έφηβοι στη Γαλλία: Σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Την σύλληψη 4 εφήβων, που σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές. Οι 4 νεαροί ηλικίας 15 ετών, εντοπίστηκαν από τα μηνύματα που αντάλλασσαν στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά, οι νεαροί δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους αλλά έκαναν χρήση των ίδιων κοινωνικών δικτύων στο ίντερνετ, όπως είναι το Telegram. Kαι οι 4 ήταν σε επαφή με τον εγκέφαλο και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων, τον Γάλλο Rachid Kassim.

 

Είναι ο ίδιος τρομοκράτης που είχε παρακινήσει άλλους Γάλλους φανατικούς Ισλαμιστές, να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σαν μοναχικοί λύκοι όπως στις περιπτώσεις της δολοφονίας δυο αστυνομικών σε προάστιο του Παρισιού τον Ιούνιο, την δολοφονία του Γάλλου ιερέα σε εκκλησία της Νορμανδίας και την τοποθέτηση αυτοκινήτου γεμάτο φιάλες υγραερίου έξω από την Παναγία των Παρισίων.

 

Ο Γάλλος τζιχαντιστής βρίσκεται στη Ράκα ή την Μοσούλη και έχει ανταλλάξει μηνύματα με περίπου 300 ακολούθους, τους οποίους τώρα με δυσκολία επιχειρούν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν οι γαλλικές αρχές.

 

Τέλος, το τελευταίο διάστημα έχουν συλληφθεί στη Γαλλία 35 ανήλικοι λόγω της εμπλοκής τους με θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ