Made In Greece το Sophia.com: Το πιο stylish, υψηλού γούστου Eshop με αγαλματάκια, μαξιλάρια & πιάτα που θα λατρέψετε

Το πρώτο ερώτημα είναι : πως μπορούμε να εκλαϊκεύσουμε χωρίς να αλλοιώσουμε τα εκπληκτικά μοναδικά μηνύματα των Αρχαίων Ελλήνων ;

Το δεύτερο ερώτημα: πως να είμαστε εξίσου καλαίσθητοι με τους προγόνους μας όταν υιοθετούμε η εμπνεόμαστε από τα έργα το ταλέντο και το branding τους;

Πως να μην μετατρέπουμε την αρχαιολατρεία σε λαγνεία αμφιβόλου γούστου κοινώς κιτς και ψευτοφολκλόρ όπως τα αντικείμενα - σουβενίρ κλπ που μας κατέκλυσαν , μας έπνιξαν επί 50 χρόνια Ελληνικού τουρισμού;

Χρειάζεται σοφία ! Απαιτείται sophia και έτσι η σχεδιάστρια Αλεξάνδρα δημιούργησε  το πιό stylish υψηλού γούστου eshop : Αντικείμενα , ιδέες και προτάσεις για αντίστοιχης φιλοσοφίας τουρίστες η Έλληνες που θέλουν μεν τον Σοφοκλή και τον Σωκράτη να τον βάλουν στο σπίτι τους , επιθυμούν να κάνουν δώρο τον Αριστοτέλη  με τα διαχρονικά αρχαία ρητά του  αλλά σε όμορφο "πακέτο "!

Ο Πλάτωνας σε ερωτική σχέση με τη Νίκη της Σαμοθράκης ενώ ο Αριστοτέλης βρίσκει θέση κάτω από μία ροζ γόβα ....

Τα τρελά ρητά των Αρχαίων Ελλήνων η μήπως των σύγχρονων ; Μάλλον το δεύτερο ... Μαξιλάρια, πιάτα ,κούπες ,μπολ σουβέρ ,βάζα,  tshirt , τσάντες για την θάλασσα με Sophia !

Πρωταγωνίστρια επίσης, ποια άλλη (; ) η κουκουβάγια της σύνεσης και της σοφίας , η" μούσα" της Θεάς Αθηνάς.

Ο λαβύρινθος, οι δρομείς των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γεωμετρία, η Αρμονία, ο Διάλογος, η Δημοκρατία, η Έκσταση, η … Ουτοπία: οι παγκόσμιες Ελληνικές λέξεις, ομόηχες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Με βαθιές ρίζες, με ονόματα που αντικατοπτρίζουν την βάση για τον σύγχρονο πολιτισμό από την Δύση όπως η Δημοκρατία (:Democracy) ως την Ανατολή όπως η αρμονία (:harmony).

Στρώστε το τραπέζι σας, πιείτε τον καφέ σας, στολίστε τον τοίχο σας με την σειρά Philosophia & Eternity Today.

Υπέροχα τα πορσελάνινα πιάτα εμπνευσμένα από αρχαίου μύθους και μοτίβα. Εδώ κυριαρχεί η διακριτική διχρωμία του λευκού και του θαλασσί κάνοντας το mix & mach εύκολη υπόθεση.

Το ρητό του Σοφοκλή ‘’Η επιτυχία εξαρτάται από την προσπάθεια’’ θα το δείτε γραμμένο σε μια πανέμορφη κούπα με γεωμετρικό σχέδιο.

Αλλά και ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης σαγήνευσαν την designer Αλεξάνδρα για να  αναδείξει τις αθάνατες ρήσεις  τους μέσα από την εξαίσια, καλόγουστη και ελληνικότατη art de la table συλλογή της.

Η σχεδιάστρια του Sophia.com.gr  έκανε πάλι το θαύμα της με τους αρχαίους Έλληνες.

Τους πάει βόλτα στα νησιά .Τους στέλνει  διακοπές , τον Αριστοτέλη  για να μαζέψει βότανα στη Νάξο  , φτιάχνει παρέα με τον Πυθαγόρα ,τον Αρίσταρχο , τον Επίκουρο και τον Αίσωπο (: τι παρεάκι ε ;) για να παίξουν σκάκι στην Σαντορίνη .

Αφού το eirinika παρουσίασε τα μοναδικά μαξιλάρια της, τα θαυμάσια διακοσμητικά  πιάτα της ήρθε η στιγμή για τα top αγαπημένα  του καλοκαιριού μας !  Τσάντα, Tshirt !

Φορέστε τα και θα σας ρωτήσουν όλοι που τα βρήκατε . Φτιάχνουν το κέφι σας φορώντας τα αλλά και των άλλων που σας βλέπουν .

Είναι σίγουρο μάλιστα ότι είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσεγγίσετε με χιούμορ τον κόσμο της σοφίας της Αρχαίας Ελλάδας .

Κάντε διακοπές με τον Πυθαγόρα και είναι βέβαιο ότι θα σας ρωτήσουν ποιός είναι, εσείς τότε google στα κρυφά για να πείτε δύο λόγια για τον μεγάλο μαθηματικό . Αν ρωτήσουν μα τι κάνει ο Πλάτωνας στην Σαντορίνη , εσείς απαντάτε εύστοχα:" μα μιλάει για τον μύθο της Ατλαντίδας"...

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ