Δημοσιονομικά, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και δικαιοσύνη στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς

Δημοσιονομικά θέματα, ασφαλιστικό, "κόκκινα" δάνεια και θέματα δικαιοσύνης θα τεθούν επί τάπητος στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - θεσμών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Στις 10 το πρωί άρχισε η συνάντηση των εκπρόσωποι των θεσμών με τους κύριους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη για τα δημοσιονομικά, ενώ για τις 12:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το συνταξιοδοτικό, στις 2 μετά το μεσημέρι με τους κύριους Τσακαλώτο και Σταθάκη για τα χρηματοπιστωτικά και στις 18.30 το με το Νίκο Παρασκευόπουλο για θέματα δικαιοσύνης. 

 

Εν τω μεταξύ, το εθνικό ταμείο επιχειρηματικότητας, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και τα εργασιακά παραμένουν τα "αγκάθια" στη διαπραγμάτευση. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές εκφράζουν αντιρρήσεις για τη μετεξέλιξη του εθνικού ταμείου επιχειρηματικότητας σε αναπτυξιακό ταμείο. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αντιδρά στη δημιουργία μίας κοινής "κακής τράπεζας" που θα απορροφήσει τα «κόκκινα» δάνεια. Διαφωνία ωστόσο υπάρχει και σχετικά με τη στελέχωση της Ελληνικής Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας αλλά και με τα εργασιακά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ