Κορυφαίος βρετανός διπλωμάτης ασπάστηκε το Ισλάμ: Πώς ο πρεσβευτής έγινε μουσουλμάνος

Έπειτα από πολλά έτη ζωής στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο βρετανός διπλωμάτης  Σάιμον Κόλινς αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ.

Ο 60χρονος ανώτατος αξιωματούχος, πατέρας 5 παιδιών, εκτιμάται ότι είχε ασπαστεί το ισλάμ ήδη από το 2011, αλλά μόλις τώρα έκανε δημόσιες εμφανίσεις και φωτογραφήθηκε με την παραδοσιακή φορεσιά Ιχράμ που φορούν όλοι οι μουσουλμάνοι οι οποίοι επισκέπτονται τη Μέκκα ως προσκυνητές.

Ο Κόλινς από το 2007 είχε διοριστεί πρεσβευτής στη Συρία όπου παρέμεινε έως το 2012, όταν η Βρετανία διέκοψε τις σχέσεις της με το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο διπλωμάτης στην συνέχει υπηρέτησε στο Ιράκ και το 2015 διαπιστεύτηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Eπί πολλά χρόνια, μάλιστα, είχε ζήσει σε μουσουλμανικές χώρες, όπως το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Υεμένη, την Ινδία και την Τυνησία.

O Βρετανός διπλωμάτης είναι παντρεμένος με την Χούντα αλ Μουζάρκες από τη Συρία. Mε την αλλαγή του θρησκεύματός του θα έπρεπε να είχε αλλάξει και το όνομά του αλλά τελικά προτίμησε να διατηρήσει το αγγλικό «Σάιμον», σχολιάζει η Daily Mail.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες εμφανίστηκαν στο Twitter στον λογαριασμό της φοιτήτριας του Σαουδικού Πανεπιστημίου Φαουζία Αλμπάκρ, η οποία σημειώνει: «Ο πρώτος βρετανός πρεσβευτής στο Βασίλειό μας παίρνει μέρος στο προσκύνημα μετά την μεταστροφή του στο Ισλαμ. Ο Σάιμον Κόλιν και η συζυγός του Χούντα, στη Μέκκα. Δόξα να έχει ο Αλλάχ».

Ο ίδιος ο βρετανός διπλωμάτης επιβεβαιώνει το γεγονός με ένα Tweet: «Ο Αλλάχ να σας ευλογεί Πρόσφατα ασπάστηκα το Ισλάμ μετά από 30 χρόνια ζωής μέσα στις μουσουλμανικές κοινωνίες και λίγο πριν παντρευτώ την Χούντα».

Στο Λονδίνο το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός αλλά αρνήθηκε να το σχολιάσει τονίζοντας ότι η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ