Έπεσαν οι τόνοι μεταξύ Κυβέρνησης και ΤτΕ - Γ. Στουρνάρας: "Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο άτομο στον πλανήτη"

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 

Η συνάντηση βοήθησε να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του Γιάννη Στουρνάρα, ιδίως μετά τα γεγονότα με την υπόθεση ελέγχου της εταιρείας της συζύγου του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας αλλά και την υπόθεση της Attica Bank.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, η υπόθεση του ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, «δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της Κυβέρνησης». Ερωτηθείς σχετικώς, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αποκαθήλωσης του από την κεφαλή της ΤτΕ. Είπε ακόμη ότι είχε μια συζήτησε σε καλό κλίμα, μόνο για άλλα θέματα, με τον Πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ».

Αναφερόμενος στην σύζυγό του, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγος μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη.  Έχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορο της».

Ακόμη, ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, κι αυτό ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα χαρακτήριζε καλές τις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση, είπε ότι οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ