Τσίπρας: Έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά - Η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης

Έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά, πάμε κόντρα στο ρεύμα και συγκρουόμαστε με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. 

Βρισκόμαστε ξανά σε μια περίοδο τομής όπως ήταν οι μέρες του κρίσιμου δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει βαθιές ρίζες και δεν είναι μια παρένθεση στην κοινωνία» είπε ο κ Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Παρά τις δυσκολίες η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης, η ανεργία αποκλιμακώνεται. Ανακάμπτουμε και βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια παρά τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Ήρθαμε για να κάνουμε μεγάλες τομές. Τελείωσε η διαπλοκή και η προστασία από τον νόμο. Από εδώ κ στο εξής ο νόμος θα ισχύει για όλους», τόνισε. 

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε: «Οι διαπραγματεύσεις προχωράνε με τις συνήθεις δυσκολίες αλλά προχωρούν. Με τη δόση θα έχουμε τελειώσει μέχρι το τέλος του μήνα και θα προχωρήσουν όσα υποσχεθήκαμε στη ΔΕΘ. Το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που θα ανακουφίσει τους μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες». 

Αναφερόμενος στο χρέος ο πρωθυπουργός είπε: «Οι συζητήσεις για το χρέος θα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων του περασμένου Μαΐου και πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις που θα σημάνουν το τέλος της ''επιτροπείας''. Ήδη ο επικεφαλής του ESM εκτίμησε ότι σύντομα η Ελλάδα θα αρχίσει μόνη της να αναχρηματοδοτεί το χρέος της». 

 

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο κ Τσίπρας είπε: «Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες τομές, κόντρα σε όλους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Τα 246 εκατομ. αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι κ το τελευταίο ευρώ θα παει στους πολίτες που έχουν ανάγκη». 

«Για να τελειώνουμε με την κοροϊδία, αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές, κανείς δεν είναι φίλος μας, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο», συμπλήρωσε, παίρνοντας αποστάσεις από την υποψηφιότητα του Χρήστου Καλογρίτσα. 

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας όργιο συκοφαντίας τα όσα είπε χθες στη Θεσσαλονίκη και υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν γίνονται αυτά είπε αλλά πρόκειται για εξαγγελίες επικίνδυνες για τον τόπο και την κοινωνία.

Είπε ότι είναι ωραία λύση να λες για μείωση της φορολογίας, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, και διερωτήθηκε πως θα γίνει αυτό «σκοτώνοντας τα νοσοκομεία και το κοινωνικό κράτος». Πρόσθεσε ότι από τα 3,5 δις περικοπών «μόνο για το 1,9 δίνει απαντήσεις, ο Θεός να τις πει απαντήσεις».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα αναστείλει τις αυξήσεις στους δημοσίους υπάλληλους διερωτήθηκε τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης στους αστυνομικούς, τους δασκάλους τους πυροσβέστες και αναφερόμενος σε δηλώσεις αστυνομικών συνδικαλιστών, ότι θα συλλάβουν τον κ. Χουλιαράκη αν δεν τους δώσει τις αυξήσεις, τους προέτρεψε «να πάνε στη Θεσσαλονίκη να συλλάβουν κάποιον άλλον». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ