Η διαβόητη δολοφονία της 6χρονης καλλονής JonBenet: DNA στο εσωρουχάκι της θα οδηγήσει στον δολοφόνο;

Ήταν στις 26 Δεκεμβρίου του 1996 όταν η 6χρονη JonBenet Ramsey βρέθηκε στραγγαλισμένη στο υπόγειο του σπιτιού της στο Κολοράντο. 

Για χρόνια οι γονείς της Patsy και John αι ο αδερφός της Burke θεωρούνταν ύποπτοι για τον φόνο της από την κοινή γνώμη.

Η αστυνομία ωστόσο έβγαλε τα ονόματά τους από τη λίστα των υπόπτων, με τους ειδικούς που μίλησαν για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο A&E να εκτιμούν ότι τη σκότωσε κάποιος εισβολέας.

Στο ντοκιμαντέρ "The Killing of JonBenet: The Truth Uncovered" προβλήθηκαν ανέκδοτα πλάνα από την ανάκριση του ανήλικου τότε αδερφού της. Ο ερευνητής της αστυνομίας ρώτησε τον 9χρονο τότε Burke πότε ήταν η τελευταία φορά που είδε την JonBenet ζωντανή. Ο Burke, που καθόταν πάνω στα γόνατά του στην καρέκλα, δάγκωσε το κάτω χείλος του πριν απαντήσει. "Χμ... μάλλον... στο αυτοκίνητο... ήταν κουρασμένη και κοιμόταν" απαντά και κάθεται στην καρέκλα.

 

Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξής του ο Burke ρωτήθηκε για το πρωινό των Χριστουγέννων, περίπου 24 ώρες πριν από τη στιγμή που κατάλαβαν ότι αγνοείται η αδερφούλα του. Σύμφωνα με τον Burke, η JonBenet, αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια, ήταν χαρούμενη και συγκινημένη όπως πάντα.

"Τι θυμάσαι για εκείνο το πρωινό και τα αστεία πράγματα που κάνατε εκείνη την ημέρα;" τον ρωτά ο ερευνητής της αστυνομίας. "Απλά θυμάμαι να πέφτει πάνω στο ποδήλατο και να κάθεται πάνω του" απαντά ο Burke. "Η οικογένειά σου βγάζει πολλές φωτογραφίες τη στιγμή που ανοίγετε δώρα;" συνεχίζει ο ερευνητής. "Ναι, μας βγάζουν με τη σειρά να ανοίγουμε τα δώρα".

Να σημειωθεί πως ο Burke ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της αδερφής του αλλά η αστυνομία τον έχει αποκλείσει, όπως και τους γονείς του, από τη λίστα των υπόπτων χάρη σε στοιχεία DNA. Δεν μίλησε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ όπως ο πατέρας του John Ramsey που διακήρυξε για μια ακόμα φορά την αθωότητα της οικογένειάς του, αναφέρει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ