Λέσβος: Επεισόδια σε πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων της Μόριας - Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο διαμαρτυρίας κατοίκων της Μόριας, οι οποίοι διαδήλωσαν στη Μυτιλήνη ζητώντας την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες. 
 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, ακροδεξιοί παρείσφρησαν στην πορεία και χτύπησαν τρεις νεαρές γυναίκες, εκ των οποία μία εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας του νησιού. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. 


Προσωπικές επιθέσεις δέχθηκε από τους ίδιους και ο δήμαρχος Λέσβου που βρέθηκε στον δρόμο για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. 

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία που πέρασε από το δημαρχείο, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, για την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων.

Κυριάρχησαν δε συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στημ ηπειρωτική  Ελλάδα των εγκλωβισμένων προσφύγων και μετανασταών. 


Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου
χαιρέτισε την κινητοποίηση, λέγοντας πως συμπαρίσταται «στον αγνό αγώνα τους για τη διάσωση της Λέσβου μας». Ο κ. Αθανασίου ζήτησε «όχι άλλα Hot Spot στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ