Ιδού 5 απίθανα μπαρ για να υποδεχθούμε το Φθινόπωρο

Είναι μικρά, είναι ρομαντικά, είναι νοσταλγικά και όμορφα. Όπως περίπου και η αρχή του φθινοπώρου. 

Τα μπαρ που συγκεντρώνουμε σε αυτή τη λίστα μας βάζουν με τον πιο ομαλό τρόπο στο κλίμα «αντίο καλοκαίρι-καλώς ήρθες φθινόπωρο» που απαιτεί αυτή η περίοδος του χρόνου και διαθέτουν, εκτός από ζεστούς χώρους, και τραπεζάκια έξω για να εκμεταλλευτούμε τις βραδιές με καλοκαιρινό καιρό.

 

Espressaki 
Αγγ. Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2110126765

Το πιο χαριτωμένο μπιστρό-μπαρ των Αμπελοκήπων είναι μια σταλιά… Μονμάρτης στη σκιά του Πύργου Αθηνών και σερβίρει καθαρά ποτά, ωραία κρασιά και κοκτέιλ στα μικρά τραπεζάκια της κουκλίστικης εσωτερικής σάλας με τις ξύλινες πόρτες και τη μεγάλη τζαμαρία, που ανοίγει όταν ο καιρός είναι καλός και ο κόσμος… επεκτείνεται στην μπάρα του πεζοδρομίου. Οι μουσικές που παίζουν είναι ένα ωραίο μίγμα ροκ και τζαζ. 

 

Blue Bird  
Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ: 21 03249616

Το ιδανικό σκηνικό για ένα after-office ποτό στο κέντρο της Αθήνας, το Blue Bird βρίσκεται σε έναν μποέμ πεζόδρομο κρυμμένο ανάμεσα στην Πλάκα και το Σύνταγμα. Εδώ, απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, σαν μια χαριτωμένη σκεπαστή βεράντα, και σερβίρει σε τιμές happy hour κάθε απόγευμα μέχρι τις 20.00 ποτά στα 5€ και σούπερ κοκτέιλ στα 6€. Οι μουσικές είναι jazz και blues, ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή.

 

Στυλίτης  
Ηρώων Πολυτεχνείου 163, Καισαριανή, τηλ: 2107235572

Το μικρό χαριτωμένο μυστικό της Καισαριανής είναι ένα all day bar σε μια ήσυχη γειτονιά, που μας μεταφέρει στον κόσμο των παραμυθιών. Στις μπάρες του πεζοδρομίου απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μέρες με μπύρα και μέσα, ενώ στους μεγάλους πάγκους και τα τραπεζάκια του παταριού χανόμαστε ανάμεσα σε έπιπλα αντίκες, παιχνίδια άλλων δεκαετιών, vintage διακοσμητικά, παριζιάνικα ρολόγια και παράξενα φωτιστικά, σα να βρισκόμαστε σε ένα ξύλινο σαλέ. Εδώ τα ποτά στοιχίζουν 5€, ενώ βρίσκουμε και διάφορες λιχουδιές, όπως κέικ, τάρτες και μπισκότα. 

 

Superfly  
Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076

 

Είναι η πιο παρεΐστικη γωνιά της πλατείας Βαρνάβα – και ίσως ολόκληρου του Παγκρατίου – και απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο και στον εντελώς ρετρό εσωτερικό του χώρο. Για την ακρίβεια, δεν απλώνει τραπεζάκια, αλλά σχολικά θρανία, παλιές βαλίτσες, ποδοσφαιράκια και πάγκους που φορτώνονται με κάθε λογής νοσταλγικό αντικείμενο: Παλιά επιτραπέζια, γραφομηχανές, ‘80s παιχνιδομηχανές και ‘90s υπολογιστές, παλιά comics, τρενάκια, αφίσες, σακούλες του Μινιόν και ό,τι άλλο μπορεί να μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία. Επιστροφή… στα θρανία (του Superfly) λοιπόν από Σεπτέμβριο, για μπύρες, ποτά και διάφορες εκδηλώσεις, όπως stand up shows και sets από guest DJs.

 

Μπελ Ρέυ 
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 21 3032 6450

Αγαπημένη γωνιά στο Παγκράτι, με τραπεζάκια περιμετρικά για τα τελευταία καλοκαιρινά βράδια, αλλά και τους μεγάλους πάγκους να μας περιμένουν πάντα μέσα, στο απόλυτα βιομηχανικό και μίνιμαλ περιβάλλον του Μπελ Ρέυ. Εδώ βρίσκουμε 9 διαφορετικές μπύρες (από 3€), 9 διαφορετικές ετικέτες κρασιών (από 4€ το ποτήρι), καθαρά ποτά στα 6€, σπάνιες ετικέτες ουίσκι, ρουμιού, bourbon και τεκίλας, ωραία τσιμπολογήματα λογικής brunch αν πεινάσουμε, και φυσικά… τα περίφημα κοκτέιλ: Μας αρέσει ιδιαίτερα το Calcutta με αρωματισμένη με βανίλια βότκα, μάνγκο, πικραμύγδαλο, τζίντζερ και λάιμ και το Fifty Grand με ρούμι, fernet, grapefruit soda, δυόσμο, ζάχαρη και λάιμ. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-10€.

 

 

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ