Η παρέμβαση του Αλέκου Φλαμπουράρη: "Το Ελληνικό θα συμβάλλει στη δίκαιη ανάπτυξη"

Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης για τη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα με ευρεία πολιτική συναίνεση, πλην ΚΚΕ και Χ. Α.

 Αντίθετα ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, πήρε αποστάσεις από τη συμφωνία -αν και υπογράμμισε τις βελτιώσεις- κάνοντας λόγο για «πολιτικό συμβιβασμό» και «αναγνωρισμένη ήττα». 

 

«Σε μια περίοδο με 1,5 εκατομμύριο ανέργους όπου κυριαρχεί η λιτότητα, επιλέξαμε να συμβάλλουμε στη δίκαιη ανάπτυξη» είπε αναφερόμενος στη σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού ο υπουργός Επικρατείας. «Η επένδυση θα δίνει σωστά μεροκάματα και οκτάωρη εργασία, αυτό διεκδικούμε» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης. Αντέκρουσε, μάλιστα, την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που μίλησε για καθυστερήσεις λέγοντας ότι η τελική σύμβαση είναι πολύ βελτιωμένη από την αρχική συμφωνία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην δέσμευση των επενδυτών για μεγαλύτερες επενδύσεις, στην αύξηση των χώρων πρασίνου με εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου επιπλέον και στη δημιουργία χώρων αναψυχής για τους πολίτες.

«Πετύχαμε σε μεγάλο να τη βελτιώσουμε τη σύμβαση. Αυτή είναι μια καθυστέρηση που άξιζε. Πετύχαμε να γίνουν επενδύσεις δημοσίου οφέλους. Θα δώσουν θέσεις εργασίας και επιτέλους ο λαός της περιοχής αρχίζει να βλέπει τα θετικά αποτελέσματα» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αντιπολίτευση το αναγνωρίζει αυτό υπερψηφίζοντας τη σύμβαση. Καταλόγισε, δε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κατόρθωσαν επί 13 χρόνια να υπογράψουν τη σύμβαση και τώρα ψέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις ενός έτους.

Μπαλτάς: αναγνωρισμένη ήττα της κυβέρνησης
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον κ. Φλαμπουράρη κινήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς που χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Ελληνικό «πολιτικό συμβιβασμό». «Οι συσχετισμοί είναι υπέρτεροι και μας αναγκάζουν να κάνουμε πίσω. Αναγνωρίζουμε το γεγονός μιας ήττας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «κάνουμε τον συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα και συνεχίζουμε τον αγώνα». Πάντως, ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.  «Πετύχαμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις» δήλωσε από το βήμα της Βουλής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ