Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η ΕΡΤ προσλαμβάνει προσωπικό: 20 δημοσιογράφους και 35 τεχνικούς - Έντονη κόντρα για το θέμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόσληψη 55 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα προχωρήσει η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας.

Οι θέσεις αφορούν 20 δημοσιογράφους και 35 τεχνικούς, διαφόρων ειδικοτήτων (μοντάζ, ηχολήπτες, γεννήτρια χαρακτήρων).

Μεταξύ αυτών υπάρχει και η θέση για ένα μουσικό παραγωγό. Η απόφαση θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά και θα αναρτηθεί στο site της ΕΡΤ

Πολιτική αντιπαράθεση

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ:  «Στην ΕΡΤ των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός-καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης» σχολιάζει.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπενθυμίζει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

» Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση» καταλήγει.

Για το ίδιο θέμα το Ποτάμι σχολίασε: «Προφανώς  2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι. Για αυτό αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε 'να βγαίνει η δουλειά'. 

» Όσο για το λογαριασμό; Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.»

Η απάντηση της κυβέρνησης

«ΕΡΤ. Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση» σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και κατηγορούν τη ΝΔ ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο, διότι για την ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι:

Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο

Η  ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατ. ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,

Η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό,

Η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές,

Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.

«Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν» είναι επίσης το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση της ΝΔ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ