Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Υπ. Παιδείας και Εκκλησίας της Ελλάδος - Ο Ν. Φίλης ζήτησε συνάντηση με τον Ιερώνυμο - Αρνήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Ένα βήμα πίσω στην κόντρα του με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος επιχείρησε να κάνει ο Υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης, χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση.

Ο Νίκος Φίλης επικοινώνησε με στέλεχος της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γύρω από την ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδας στη σύγχρονη ιστορία. 

Ωστόσο, έλαβε την απάντηση πως δεν προβλέπεται να γίνει καμία συνάντηση πριν από τη σύγκλιση της Ιεραρχίας, στις 4 Οκτωβρίου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος θα παρουσιάσει στο Σώμα των Μητροπολιτών όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Βέβαια, ο Αρχιεπίσκοπος έχει προγραμματίσει συνάντηση την Τετάρτη με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, επισημάνθηκε από το περιβάλλον του Ιερώνυμου ότι ο κ. Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και προφανώς θα συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητας του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ