Έμειναν στην ιστορία! Στυγνοί δολοφόνοι που εκτέλεσαν εως και 7.000 ανθρώπους

Ποιο πρόσωπο έχει διαπράξει τις περισσότερες δολοφονίες;

Οι πρώτοι που σας έρχονται στο μυαλό είναι δικτάτορες, όπως ο Στάλιν και ο Μάο και ο Χίτλερ. Με μια μόνο διαφορά. Εκείνοι μόνο έδιναν τις εντολές, δεν τραβούσαν την σκανδάλη στην πραγματικότητα.

 

Υπάρχουν πολλοί διάσημοι κατά συρροή δολοφόνοι, οι οποίοι έγιναν γνωστοί για τη βιαιότητα τους.

Δείτε παρακάτω τα πέντε άτομα που σκότωσαν εν ψυχρώ τους περισσότερους ανθρώπους.

 

5. Gary Ridgway, ο Green River Killer - 71 δολοφονίες

Από τους δολοφόνους με τα περισσότερα θύματα στις Η.Π.Α., ο Ridgway συνελήφθη αρχικά το 2001 για 4 φόνους, αλλά ύστερα ομολόγησε πως δολοφόνησε 71 γυναίκες την περίοδο 1980 με 1990. Από τις λίγες εξαιρέσεις, ο Ridgway απέφυγε την θανατική ποινή, μέσω της πλήρους συνεργασίας του με τις αρχές. Λόγω του αγαπημένου του μέρους να ξεφορτώνεται τα θύματά του, ονομάστηκε «Green River Killer». Καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή για 49 φόνους.

 

4. Thug Behram - 125 δολοφονίες


Ο Thug Behram ήταν ο αρχηγός της ομάδας δολοφόνων Thuggee cult, οι οποίοι ευθύνονται για τις δολοφονίες 931 ανθρώπων. από το 1790 μέχρι το 1840. Για να γίνει κάποιος μέλος αυτής της ομάδας, έπρεπε να είναι μέλος η μητέρα του ή ο πατέρας του. O ίδιος ο Behram, διέπραξε τις 125 δολοφονίες, όλες με το ίδιο τελετουργικό, στραγγαλίζοντάς τους με ένα μαντήλι και τοποθετώντας ένα βαρύ μεταγιόν στο λαιμό τους.

 

3. Luis Garavito, «Το τέρας» - 147 δολοφονίες


Ο όχι τόσο διάσημος Luis Garavito, είναι ο πιο αιμοσταγής δολοφόνος στην ιστορία. Γεννήθηκε το 1957, μεγαλύτερος από 7 αδέρφια. Βιάστηκε από τον πατέρα του κατ΄εξακολούθηση. Έκανε μικρά αγόρια να τον εμπιστεύονται, τα βασάνιζε και τα στραγγάλιζε ή αποκεφάλιζε.

Οδήγησε τους αστυνομικούς σε 170 θύματα σε όλη την Κολομβία. Θεωρείται υπεύθυνος για περισσότερους από 400 θανάτους. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 1999. Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια, που είναι το μέγιστο της ποινής και μειώθηκε στα 22, επειδή βοήθησε τις αρχές.

 

2. Simo Häyhä, «Ο λευκός θάνατος» - 505 δολοφονίες


Αν και πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν μύθους που μιλούν για χιλιάδες άνδρες που έχουν σφαγιαστεί από το χέρι ενός δολοφόνου, ο Simo Hayha είναι ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του σύγχρονου πολέμου.

Το Παρατσούκλι του «λευκός θάνατος», μπορεί να βρεθεί σε διάφορους καταλόγους στο top 10, και για καλό λόγο.

Συχνά θεωρείται ο καλύτερος σκοπευτής που έχει υπηρετήσει στον πόλεμο, ο Hayha χρεώνεται με πάνω από 800 θανατώσεις.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στον πόλεμο μεταξύ της Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ένωσης, ο Simo Hayha επιβεβαιώθηκε ότι σκότωσε 505 ανθρώπους (ακόμα 37 ανεπιβεβαίωτοι), καθώς και πάνω από 200 σκότωσε με οπλοπολυβόλο.

Ακόμα κι αν αριθμοί του είναι ασήμαντοι σε σύγκριση με το υπόλοιπο αυτής της λίστας, κέρδισε σίγουρα το δικαίωμα να αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον θανατηφόρους στρατιώτες του κόσμου.

Ο Simo Hayha όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για την δολοφονία τόσων πολλών ανθρώπων απάντησε: «Έκανα ό, τι μου είπαν να κάνω όσο καλύτερα μπορούσα»..

 

1. Vasily Blokhin – 7.000 εκτελέσεις


Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1895 στη Ρωσική Αυτοκρατορία, ο Blokhin πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο πριν ενταχθεί στη διαβόητη Νι-Κα-Βε-Ντε (NKVD), τον προκάτοχο της Κα-Γκε-Μπε. Στα 6 χρόνια του εκεί επιδόθηκε σε πολλές βρόμικες δουλειές, εκτελέσεις, βασανιστήρια και δολοφονίες, κάτι που έπεισε τον Στάλιν για τις ικανότητες του πράκτορα και τον ανέβασε πολλά σκαλιά στην ιεραρχία, δίνοντάς του τελικά δική του ομάδα που έπαιρνε απευθείας εντολές από τον ίδιο τον «Πατερούλη».

Η καριέρα του ως ο παραγωγικότερος γνωστός δήμιος που πέρασε ποτέ από τον πολύπαθο πλανήτη μας μέτρησε στιγμές ανείπωτης -και μαύρης φυσικά- δόξας, όπως η εμπλοκή του στη Σφαγή του Κατίν, τον μαζικό φόνο δηλαδή χιλιάδων πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου από την αιμοσταγή Νι-Κα-Βε-Ντε.

Από τον Απρίλιο του 1940, οι αιχμάλωτοι της σοβιετικής εισβολής στην Πολωνία σέρνονταν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Blokhin, που τους περίμενε με τη δερμάτινη ποδιά του και τα γάντια του. Ο δήμιος εκτελούσε έναν αιχμάλωτο ανά 3 λεπτά για 10 ώρες την ημέρα, κι αυτό για 28 ημέρες τον μήνα! Αν κάνουμε τις πράξεις, τουλάχιστον 6.000 θύματα από τις 22.000 της Σφαγής του Κατίν ήταν δικά του.

Ο Blokhin εξαναγκάστηκε σε αποστρατεία μετά τον θάνατο του Στάλιν το 1953 και κατόπιν τον καθαίρεσαν από τον βαθμό του, καθώς πια ήμασταν στα χρόνια της αποσταλινοποίησης της ΕΣΣΔ. Ο σφαγέας του Κατίν και προσωπικός εκτελεστής του «Πατερούλη» στράφηκε στον αλκοολισμό, έχασε τα λογικά του και αυτοκτόνησε τελικά τον Φεβρουάριο του 1955.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ