Good News: Ο Οκτώβριος ξεκινά δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με δωρεάν δράσεις

Ακόμα περισσότερες ανοιχτές εκδηλώσεις και δεκάδες πολιτιστικές, δημιουργικές και αθλητικές δράσειςγια όλους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ έως και την επίσημη παράδοση του έργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, έχουν ως βασικό στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους στο ΚΠΙΣΝ, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το έργο, να το επισκεφθούν και δημιουργήσουν τις δικές τους εμπειρίες.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους έχουν σχεδιαστεί τα προγράμματα είναι οι εξής:

•    Δραστηριότητες για παιδιά: Αθλητικές, ψυχοκινητικές και μουσικοκινητέςδραστηριότητες, αλλά και καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια έρχονται να «μυήσουν» τους μικρούς επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ στον ευεργετικό κόσμο του αθλητισμού, στη φιλαναγνωσία και το ανοιχτό πνεύμα της δημιουργικότητας.


•    Αθλητισμός και Ευεξία: Οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μετατρέπονται σε χώρους άσκησης και προπονήσεων με τηνyoga, το matpilates, την αερόβια άσκηση, και το Rowtahlon (δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και αγώνα δρόμου 5 χλμ.) να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.


•    Δραστηριότητες για ενήλικες:Αξιοποιώντας τους πολυμορφικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, και με τις αμέτρητες δυνατότητες που δίνουν για διαφορετικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, τον Οκτώβριο οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα ιστιοπλοΐας και ναυτομοντελισμό στο Κανάλι, να παρακολουθήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών, να συμμετέχουν σε ένα εικαστικό εργαστήριο με θέμα τη φθινοπωρινή φύση, να παρακολουθήσουν μια συζήτηση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να λάβουν μέρος σε μια αναζωογονητική ποδηλατάδα που θα καταλήξει σε ένα μοναδικόπικ-νικ στο Ξέφωτο.


•    Parklife:Το τέταρτο μέρος των θεματικών συναυλιών στο Ξέφωτο (8-9/10) είναι αφιερωμένο στις Jazz Μουσικές του Κόσμου, με Έλληνες καλλιτέχνεςνα μπλέκουν jazz ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.  Σάββατο 8 Οκτωβρίου, TakisBarberisGroupμε τη συμμετοχή του DavidLynchκαι DimitriVassilakis&NanaSimopoulosGroup. Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, ΣαβίναΓιαννάτου&PrimaveraenSalonico, και KlezmerYunan. Ώρα έναρξης 20:00.

•    Jazz Διαχρονίες:Τον Οκτώβριο ξεκινά μια νέα σειρά εβδομαδιαίων μουσικών συναυλιών που θα συναντιόνται κάθε Παρασκευή στην Αγορά. Το χρονικό της σύγχρονης ελληνικής jazzκαλεί το κοινό να γνωρίσει το ΚΠΙΣΝ μέσα από ποικίλες αναγνώσεις. Οι παραστάσεις –μουσικοί τόμοι προς ακρόαση- θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, funkκαι κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα, σκιαγραφώντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερες αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο.


•    Schoolwave Unplugged: Τα Κυριακάτικα απογεύματα του Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν νεανικές-σχολικές μπάντες που θα δίνουν απρόοπτες unplugged συναυλίες στους χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.


•    Park Your Cinema: Το πρόγραμμα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που αγαπήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα, «παρκάροντας» αυτή τη φορά σε κάποιον από τους κλειστούς χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και εγκαινιάζοντας την νέα θεματική«Τεύχος: Βιβλιοθήκη».

Επιπλέον, και αυτό τον μήνα, συνεχίζονται οι καθημερινές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, η έκθεση με το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη (υποδοχή Αγοράς), καθώς και η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης» (Φάρος).


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.
Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events .


Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το ξεκίνημα του νέου έτους, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό σε όλους, υποστηρίζει την υλοποίηση εκδηλώσεων σε καθημερινή βάση. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν έως την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και τις προγραμματικές του δυνατότητες από κοντά και φιλοδοξούν να καταστήσουν το ΚΠΙΣΝ χώρο-προορισμό για όλους μας. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του ΙΣΝ, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει την διαχείριση του ΚΠΙΣΝ, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τις δυνατότητες του έργου, να συνεχίσουν και να ενθαρρύνουν τον διάλογο με το ευρύ κοινό, και να δώσουν πολλαπλές ευκαιρίες στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν το ΚΠΙΣΝ, με την ελπίδα ότι οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν στα πρώτα του βήματα θα συντροφεύσουν το έργο και την μελλοντική του πορεία όταν θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο και ανήκει.

Πληροφορίες για τους επισκέπτες
Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ
Τ: 216 8091001/002/003
E-mail: info@snfcc.org
 

* Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ