Τα μυστικά του κόλπου: Η γυμναστική στους μυς του πυελού φέρνουν καλύτερο οργασμό - Η υγεία της μικρής περιοχής

 O κόλπος, η "μικρή σου περιοχή", η ευαίσθητη περιοχή ή τα γεννητικά σου όργανα, κρύβουν τα δικά τους μυστήρια μερικά από τα οποία θα λύσεις σήμερα.
 

Έχει την προσοχή σου όποτε την ζητήσει, έχει δικό του γιατρό, μπορεί να σου προσφέρει απίστευτη απόλαυση ή να σου προκαλέσει φαγούρα, κυκλοφορεί στην πιάτσα με πολλά ονόματα, κι όμως δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις ανοιχτά γι' αυτόν.

Ο κόλπος, η "μικρή σου περιοχή", η ευαίσθητη περιοχή ή τα γεννητικά σου όργανα, κρύβουν τα δικά τους μυστήρια μερικά από τα οποία θα λύσεις σήμερα.

Ο κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος
Υπό κανονικές συνθήκες, ο κόλπος δεν χρειάζεται καμιά πλύση εσωτερικά αφού έχει ένα δικό του σύστημα καθαρισμού. Οι εκκρίσεις που βλέπεις κι εσύ εξωτερικά δεν είναι τίποτα άλλο από νερό και βακτήρια που απομακρύνονται για να καθαριστεί η περιοχή. Ο μόνος καθαρισμός που πρέπει να κάνεις είναι στο εξωτερικό μέρος των οργάνων. Το εσωτερικό δεν πρέπει να το ενοχλείς με σκευάσματα αγνώστου προελεύσεως που καταλήγουν να χαλούν την ισορροπία του ph στον κόλπο προκαλώντας φλεγμονές ή κολπίτιδες.

Η τριχοφυτία στην περιοχή δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό:
Στην εποχή των σπηλαίων, οι τριχούλες που είχαν τα κορίτσια στην μικρή περιοχή, προστάτευαν τον κόλπο από τα μικρόβια και παγίδευαν οσμές για να προσελκύουν το άλλο φύλο. Πλέον, φοράμε ρούχα και σλιπάκι για να προστατεύουμε την ευαίσθητη περιοχή και οι άντρες πιο πολύ έλκονται από το βραζιλιάνικο στυλ στο μπικίνι, παρά από την έντονη τριχοφυΐα.

Η οσμή του κόλπου αλλάζει στις διάφορες φάσεις της περιόδου:
Κάθε αιδοίο έχει τη δική του οσμή. Από εκεί και πέρα, η μυρωδιά του γίνεται πιο όξινη πριν την περίοδο και γλυκαίνει κατόπιν. Η μυρωδιά του κόλπου μπορεί να είναι περισσότερο έντονη μετά τη γυμναστική (εξαιτίας των αδένων του ιδρώτα) ή κατά τα διάρκεια του σεξ χάρη στη φυσική λίπανση της περιοχής.

Το σεξ διατηρεί τον κόλπο υγιή: 
Εκτός από τον οργασμό και τις καλές ορμόνες που απελευθερώνονται στο κορμί σου κατά τη διάρκεια του σεξ και άσχετα με το αν φτάνεις σε οργασμό ή όχι, κάποιοι γυναικολόγοι υποστηρίζουν πως με την σωματική επαφή μειώνονται και οι κράμπες της περιόδου.

Αλλά το πολύ σεξ μπορεί να τον αρρωστήσει:
Σίγουρα η συχνή ερωτική επαφή έχει πολλά καλά αλλά το πολύ, το πάρα πολύ σεξ μπορεί να προκαλέσει προβληματάκια στην μικρή σου περιοχή. Σκέψου απλά πως κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης, το πέος εισέρχεται αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στην ουρήθρα σπρώχνοντας κακά βακτήρια προς αυτή. Έτσι, μπορεί να καταλήξεις με κάποια ενοχλητική ουρολοίμωξη. Αν θέλεις ν' αποφύγεις την άσχημη αυτή εξέλιξη, τρέξε στην τουαλέτα για να ουρήσεις αμέσως μετά την επαφή.

Ο κόλπος έχει τις αλλαγές του κάθε μήνα
Ο κόλπος παράγει περισσότερα υγρά (τουλάχιστον 2 κουταλάκια του γλυκού) κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Ταυτόχρονα, τις ημέρες εκείνες ο κόλπος τείνει να γίνεται λεπτότερος και πιο καθαρός. Έπειτα, λίγο πριν την αιμορραγία, τα υγρά γίνονται πιο κρεμώδη και πιο παχύρρευστα. Αν τα υγρά του κόλπου είναι δύσοσμα, παχύρρευστα και σε καίνε, πήγαινε στο γυναικολόγο σου.

Δεν μπορείς να χάσεις ολόκληρα αντικείμενα μέσα στον κόλπο:
Σίγουρα έχεις ακούσει ιστορίες για κορίτσια που έχασαν ταμπόν και προφυλακτικά μέσα στον κόλπο τους, τα οποία βρήκαν χρόνια αργότερα ή κατά την επίσκεψη στο γυναικολόγο. Πάντως, για την ιστορία και την επιστημονική αποκατάσταση, ο κόλπος σου ούτε είναι, ούτε και μοιάζει με μαύρη τρύπα.

Είναι αδύνατο να δραπετεύσει οποιοδήποτε αντικείμενο προς την μήτρα σου αφού υπάρχει ο τράχηλος που κλείνει την είσοδο. Βέβαια, το ταμπόν αποτελεί ειδική εξαίρεση που αν και δεν μπορείς να το χάσεις, είναι δύσκολο να το βγάλεις έξω αν σφηνώσει ή κοπεί το σχοινάκι του. Τότες, θα χρειαστείς την επέμβαση του γυναικολόγου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απόφυγε να βάζεις φαγητό ή σορόπι σοκολάτας ή και σαντιγί εκεί κάτω και μέσα, γιατί η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις.

Μπορείς να κάνεις πλαστική στον κόλπο:
Κάποιοι πλαστικοί χειρούργοι υποστηρίζουν πως η πλαστική στην μικρή σου περιοχή θα μπορούσε να σου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά και να βελτιώσει την εμφάνιση του αιδοίου. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζεις πως μια τέτοια επέμβαση σπάνια είναι ιατρικά επιβεβλημένη και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στις νευρικές απολήξεις της περιοχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ