Κώστας Ζαχαριάδης - Διευθυντής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ισπανία - Πλειστηριάζονται μόνο σπίτια ισχυρών

H κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων διαβεβαίωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς, είναι ρητό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων» τόνισε.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Θέλει ντε και καλά το ΔΝΤ στη συμφωνία, ο κ. Σόιμπλε αλλά δεν θέλει να συζητήσει ζητήματα χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές, δικό του πρόβλημα. Η εκτίμηση είναι ότι κάνει μικροπολιτική και καλλιεργεί ιδιότυπο εσωτερικό εθνικισμό τύπου ‘’εγώ τους απείθαρχους Έλληνες, Πορτογάλους τους κάνω τους ράνω’’ και στην Ευρώπη αφήνει την κρίση να σέρνεται με αρνητικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πιο συγκεκριμένη ρύθμιση για την ελάφρυνση του χρέους και γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ