Φανταστική τούρτα Cookie Crunch με παστέλι και ροδάκινα της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου

Πανεύκολη τουρτίτσα με υπέροχο παγωτό δωδώνη. Απαλό παγωτό με τραγανό παστέλι και τη γλύκα των ροδάκινων. Ότι πρέπει για αμαρτωλές, καλοκαιρινές νύχτες.
 

Υλικά    
500 γρ. παγωτό Cookie Crunch δωδώνη
3 ροδάκινα από κομπόστα, πολτοποιημένα με 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. παστέλι, θρυμματισμένο στο μπλέντερ
100 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι από την κονσέρβα με τα ροδάκινα
3 ώριμα νεκταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 παστέλια σπασμένα, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Bγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
Βάζω σε ένα μπολ το τριμμένο παστέλι, τα μπισκότα, το σιρόπι της κονσέρβας και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Παίρνω μια μεγάλη σαλατιέρα και την ντύνω με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από το σκεύος). Βάζω τη μισή ποσότητα παγωτού και την ισιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τη μισή ποσότητα από τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τη μισή ποσότητα από τα νεκταρίνια.
Σκεπάζω με το υπόλοιπο παγωτό και τις υπόλοιπες ποσότητα των φρούτων (πολτό και νεκταρίνια).
Τέλος, απλώνω την πάστα με το παστέλι και τα μπισκότα και πιέζω καλά για να δημιουργήσω μια ωραία βάση.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με λίγα σπασμένα παστέλια

Who is Who


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ