Ο Σπύρος Σούλης ανακαινίζει το καθιστικό & δίνει ιδέες: 4 φωτό πριν και μετά που θα σας ενθουσιάσουν

Ανακαίνιση! Λέξη καθόλα αγαπητή που σηματοδοτεί την αλλαγή και την έλευση του καινούργιου. 

Ενός καινούριου που με τις σωστές επεμβάσεις μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς ξανά το χώρο σου όσα χρόνια κι αν πέρασαν από εκείνη την πρώτη φορά.

Οι παρακάτω «Πριν και Μετά» περιπτώσεις καθιστικών που ακολουθούν έχουν να μας διδάξουν πως όλα μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν έτσι ακριβώς όπως θέλουμε να τα ζούμε.

Περίπτωση πρώτη Ένα αρκετά φωτεινό καθιστικό με σαφή δομή που μετατρέποντας τη διάταξη των επίπλων και προσθέτοντας μερικά ακόμη ο χώρος αμέσως άλλαξε. Οι χρωματικές πινελιές και συγκεκριμένα αυτές του μοβ, όπως επιλέχθηκε σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί το συνδετικό κρίκο των αντικειμένων της διακόσμησης.  Με την αναδιάταξη των επίπλων ο χώρος διαιρέθηκε και έτσι μια τραπεζαρία προστέθηκε στο βάθος αυτού.

Αναδιάταξη των επίπλων με προσθήκη κι άλλων, χρωματικές επεμβάσεις στις λεπτομέρειες χωρίς αλλαγή χρώματος των τοίχων. Από το House Beautiful.

 

Περίπτωση Δεύτερη Καφέ δερμάτινοι, ταλαιπωρημένοι καναπέδες βρίσκονταν περιμετρικά του δωματίου με το κέντρο αυτού να έχει μονάχα ένα χαλί. Οι πλαϊνοί τοίχοι του χώρου έχουν ένα πράσινο χρώμα ενώ ο πίσω από τον καναπέ μια γήινη απόχρωση του καφέ. Μετά την ανακαίνιση το καθιστικό έχει μια ομοιογενή διχρωμία του λευκού και του πράσινου στους τοίχους. Οι καναπέδες αντικαταστάθηκαν από υφασμάτινους λευκούς και ένα υπέροχο χαλί κοσμεί πλέον το δάπεδο. Ορισμένα από τα έπιπλα που υπήρχαν βάφτηκαν σε αποχρώσεις συμβατές με το χώρο και παρέμεινα σε αυτόν.

Αλλαγή χρώματος στους τοίχους, αντικατάσταση επίπλων και χαλιού και παραμονή μεταποιημένων ήδη υπαρχόντων επίπλων. Από το Four Generations one Roof.

Περίπτωση Τρίτη Ένα καθιστικό που με κάθε τρόπο προσπάθησε να συνδυάσει δύο διαφορετικά στιλ. Γήινες αποχρώσεις για του τοίχους, τον καναπέ και το αδιάφορο γεμάτα αυλάκια χαλί και δυο υπέροχες ikat slipper πολυθρόνες. Με ένα ανοιχτό γαλάζιο πλέον στους τοίχους και δύο, αντίστοιχου μοτίβου με τις πολυθρόνες, επιτραπέζια φωτιστικά ο κρίκος που τα ενώνει όλα βρέθηκε. Ένα coffee table στη μέση του χώρου και δύο βοηθητικά τραπεζάκια δίπλα από τον ήδη υπάρχοντα καναπέ προστέθηκαν κάνοντάς το πλέον να μοιάζει με πραγματικό καθιστικό.

Αλλαγή χρώματος στους τοίχους, βοηθητικών επίπλων και επιδαπέδιου χαλιού. Από το House of Jade.

Περίπτωση Τέταρτη Η σοκαριστική εικόνα αυτού του καθιστικού θα μπορούσε να οδηγήσει στην τρέλα οποιονδήποτε διακοσμητή εσωτερικών χώρων. Η σε σημείο εμμονής χρήση του κίτρινου σε όλες του τις εκδοχές είναι άκρως αποκρουστική. Κι όμως ακόμη και αυτός ο χώρος με τις σωστές κινήσεις και επιλογές μπόρεσε να γίνει αριστούργημα. Με το λευκό να κυριαρχεί στο χώρο οι αποχρώσεις του μπλε επιλέχθηκαν ως συμπληρωματικές βρίσκοντας εφαρμογή σε διάφορες σταθερές και μη επιφάνειες. Μερικές εκκεντρικές φούξια λεπτομέρειες αποσπούν ευχάριστα το βλέμμα.

Αυτή η περίπτωση δίνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη σημαντικότητα της τέχνης της διακόσμησης. Από το Country Living.

Ανακεφαλαιώνοντας τι χρειάζεται να κρατήσετε απ’ όλα αυτά!

  • Πόσο σημαντικό είναι το χρώμα.
  • Πόσο λειτουργική είναι η διάταξη των επίπλων.
  • Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τα διακοσμητικά στοιχεία.
  • Πόσο μεγάλη σημασία έχει να αποφασίζει κανείς το στιλ και το ύφος που θέλει να έχει ο χώρος του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ