Story of the day: Tο άλογο που γλίτωσε από τον θάνατο έγινε πρωταθλητής χάρη σε μια γυναίκα που τον γήτεψε

Tο εικονιζόμενο άλογο όδευε κατευθείαν προς το σφαγείο.

 Ο επονομαζόμενος Bear- στους αγώνες τρέχει ως Hawkwell Versuvius- είναι πόνι Exmoor, είδος που βρέθηκε υπό απειλή και προστατεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τον έλεγχο του πληθυσμού ο Bear θα ήταν μεταξύ των αλόγων που θα εξολοθρεύονταν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Καθώς όμως το τέλος έμοιαζε αναπόδραστο μπήκε στη ζωή του η γητεύτρα των αλόγων Dawn Westcott που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο και τον εκπαίδευσε να κατακτήσει την κορυφή στο είδος τους.

Αρχικά η Westcott τον ανέλαβε καθώς οργάνωση για την προστασία των αλόγων αναζητούσε γι’ αυτόν ένα μόνιμο σπίτι. Στη συνέχεια ωστόσο αποφάσισε πως δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

«Δεν ήθελε καμία σχέση με τους ανθρώπους, τον είχαν σημαδέψει με καυτό μέταλλο ξανά και ξανά. Ακόμα και το απλό άγγιγμα τον έκανε να παγώνει», περιέγραψε στη Sunday Express.

Εκτός από τα επώδυνα σημάδια του ο Bear επιδεικνύει σήμερα τα πολλά μετάλλιά του καθώς κέρδισε την πρωτιά στο International Horse Agility World Champion το 2011, διατηρώντας τη και την επόμενη χρονιά, ενώ διακρίθηκε και απέσπασε βραβεία και σε άλλους διαγωνισμούς.

«Στα πόνι Exmoor δεν αρέσει να τα μεταχειρίζονται με βία και να τα πιέζουν, έχουν πολλά να προσφέρουν όταν τα πάρεις με το καλό», εξηγεί η Westcott. Όχι μόνο εκπαίδευσε τον Bear αλλά έδωσε και σκληρή μάχη για να σταματήσει το «branding» των εν λόγω πόνι, το να σημαδεύονται δηλαδή με πυρωμένο μέταλλο, πρακτική που χαρακτήρισε «βάρβαρο βασανιστήριο» καθώς ισοδυναμεί, σύμφωνα με τη Daily Mail, με εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ