Βουλευτίνα στην Ισλανδία μίλησε στο κοινοβούλιο θηλάζοντας την κόρη της:"Δεν ενοχλείται το μωρό", λέει

Μια Ισλανδή βουλευτίνα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να εκφωνήσει την ομιλία της, ενώ ταυτόχρονα θήλαζε το μικρό παιδί της, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

Η Ουνούρ Μπρα Κονραντσντότιρ, που προέρχεται από το συντηρητικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας, μίλησε στους συναδέλφους της στην Αλθίνγκι (κοινοβούλιο) ενώ θήλαζε την κόρη της, ηλικίας 6 μηνών. Η ίδια χαρακτήρισε την πράξη της «το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου».

 Το μωρό «δεν ενοχλήθηκε» καθόλου, διαβεβαίωσε. «Αντιθέτως, θα είχε ξυπνήσει αν σταματούσα να την θηλάζω για να μιλήσω’, εξήγησε η Κονραντσντότιρ που έχει άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 8 ετών.

Σύμφωνα με τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και η Ισλανδία έχει μακρά παράδοση στην ισότητα των δύο φύλων. Άλλωστε η χώρα είναι η πρώτη που ανέδειξε, με δημοκρατικές διαδικασίες, μια γυναίκα αρχηγό κράτους.

Για την βουλευτίνα, οι πολιτικές ευθύνες που έχει αναλάβει δεν εμποδίζουν τα καθήκοντά της ως μητέρας. «Είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει», είπε.

Αναφερόμενη στον θηλασμό σε δημόσια θέα, ένα θέμα που έχει προκαλέσεις σοβαρές και έντονες αντιπαραθέσεις σε πολλές χώρες, η Κονραντσντότιρ είπε ότι το να θηλάζει μια μητέρα το παιδί της «είναι το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου».

Στο κοινοβούλιο η Κονραντσντότιρ είναι μέλος της επιτροπής κοινωνικής προστασίας και πρόεδρος της επιτροπής σχολικών υποθέσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ