Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν στο Μιλάνο τον μεγάλο νομπελίστα Ντάριο Φο (φωτό), υπό τους ήχους του «Bella Ciao»

Αψηφώντας τη βροχή χιλιάδες Ιταλών συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία του Μιλάνο για να αποχαιρετίσει τον Ιταλό Νομπελίστα διανοούμενο και καλλιτέχνη Ντάριο Φο.

Η μεταφορά του φέρετρου από το θέατρο Piccolo Teatro Strehler μέχρι την πλατεία Ντουόμο, έγινε υπό τους ήχους του γνωστού τραγουδιού «Bella Ciao», ισχυρό σύμβολο της αντίστασης στον φασισμό.

«Ο πατέρας μου δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Μπορεί να συμβεί, κάποιες φορές, άνθρωποι χωρίς εξουσία και οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, να καταφέρουν να αποκτήσουν μια κάποια εξουσία», είπε Iάκοπο Φο, ο γιος του εκλιπόντος Ιταλού νομπελίστα. «Είμαι βέβαιος ότι τώρα η μητέρα μου, Φράνκα Ράμε, και ο πατέρας μου είναι μαζί και γελάνε ξεκαρδιστικά», προσέθεσε συγκινημένος.

«Το να μιλάμε για τα όσα έκανε ο πατέρας μου, χωρίς να αναφερόμαστε στην πολιτική του δράση, είναι σαν να συζητάμε για ένα καλό κρασί, αγνοώντας το σταφύλι», είπε χαρακτηριστικά ο Ιάκοπο Φο, ο οποίος χαιρέτησε όλους τους συμμετέχοντες στην τελετή, στο τέλος της ομιλίας του, υψώνοντας το χέρι, με κλειστή γροθιά.

Στην τελετή, συμμετείχαν όλοι οι ιθύνοντες του κινήματος Πέντε Αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή του, Μπέπε Γκρίλο. «Τώρα, μετά από τόσα σχόλια, θα πρέπει να δώσουμε λίγο τον λόγο στην σιωπή», τόνισε ο Π. Γκρίλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ