Συναγερμός στην αεροπορία: Αγνοείται ένα ιδιωτικό Cessna 172 που κατευθυνόταν στα Μέγαρα - Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας & διάσωσης

Σε συναγερμό τέθηκαν εδώ και λίγη ώρα οι Αρχές στην Ελλάδα, μετά την εξαφάνιση ενός ιδιωτικού αεροσκάφους που κατευθυνόταν προς τα Μέγαρα.

Πρόκειται για ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δορμολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επέβαιναν σε αυτό 2 άτομα.

O κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το onalert.gr, ο 32χρονος πιλότος των Super Puma  ήταν ο εκπαιδευτής στο αεροσκάφος Τσέσνα. Το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω του Facebook. 

Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε από την Πελοπόννησο. Λίγο μετά τις 18:30 ξεκίνισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα.

Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη πάρει εντολή να συμμετάσχουν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στις έρευνες θα λάβει μέρος και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ