Ο όρκος της πεθεράς: 15 οδηγίες για την politically correct συμπεριφορά απέναντι στη νύφη

Η Κρίστιν Μέι, μπλόγκερ, αποφάσισε ότι δεν θέλει να γίνει σαν τις άλλες πεθερές που δεν αφήνουν σε ησυχία τις νύφες τους και δημιούργησε ένα ιδιαίτερο όρκο με όρους! 

Αλήθεια τι ενοχλούσε περισσότερο την Κριστίν και τις φίλες της; Μήπως συμβαίνει και σε εσάς κάτι από τα παρακάτω;

Διαβάστε τι έγραψε η ίδια στο μπλογκ της: Μερικές φίλες μου και εγώ δημιουργήσαμε μεταξύ μας τον παρακάτω «ιερό όρκο» για τη συμπεριφορά μας ως μελλοντικές πεθερές: «Αν ποτέ συμπεριφερθώ έτσι, σε παρακαλώ ρίξε μου μια σφαλιάρα και υπόσχομαι να κάνω το ίδιο πράγμα και για σας.» Δημιουργήσαμε αυτόν τον όρκο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε παρατηρήσει πολλές απαράδεκτες συμπεριφορές με πρωταγωνίστριες τις πεθερές και δεν επιθυμώ να κάνω το ίδιο στους γιους μου όταν αυτοί μεγαλώσουν και παντρευτούν.

Έτσι έχω συντάξει έναν κατάλογο με τις 15 από τις πιο αντιπαθητικές συμπεριφορές πεθερών για τις οποίες οι φίλες μου και εγώ θα θέλαμε να «αυτομαστιγωθούμε» αν ποτέ πέσουμε τόσο χαμηλά και συμπεριφερθούμε έτσι:

1. Ζητάω από τον γιο μου να είμαι προτεραιότητά του εγώ και όχι η σύζυγός του

Όταν ο γιος μου είναι παντρεμένος, η γυναίκα του έρχεται ΠΑΝΤΑ πρώτα. Προετοιμάζομαι ήδη συναισθηματικά για αυτό το αναπόφευκτο. Θα απαιτήσω χαστούκι στο πρόσωπο, αν τολμήσω να δημιουργήσω θέμα για το γεγονός ότι ο γιος μου βάζει τη γυναίκα του μπροστά από μένα ή την αγαπά περισσότερο από μένα. Αυτή θα είναι η μητέρα των παιδιών του και πρέπει αυτό να το δεχθώ.

2. Ζητάω από τα εγγόνια μου να κρατήσει μυστικά από το γιο και τη νύφη μου

1ος κανόνας γονιών. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα «στα προνόμια της γιαγιάς» αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον. Τα παιδιά δεν κρατάνε μυστικά από τους γονείς και αυτός είναι κανόνας απαράβατος. Παρακαλώ μην μου επιτρέψετε να θυμώσω τη νύφη μου και να χάσω τα δικαιώματα του babysitting για ένα ηλίθιο μυστικό, όπως του να φάει την απαγορευμένη καραμέλα.

3. Θα προσπαθώ να μην μπαίνω στις οικογενειακές διαφορές του γιου μου

Οι πεθερές δεν πρέπει να ανακατεύονται στα εσωτερικά της σχέσης του γιου τους. Ωχ! Αν πιάσετε τον εαυτό σας να προσπαθεί να ασχοληθεί με αυτά καλύτερα να «αυτομαστιγωθείτε».

4. Η νύφη κάνει κουμάντο στο σπίτι

Είναι σαφές ότι οι κούπες καφέ θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ντουλάπι πάνω από την καφετιέρα. Κάθε ηλίθιος μπορεί να το καταλάβει. Αλλά δεν είναι η κουζίνα μου, οπότε δεν αποφασίζω εγώ που θα μπούνε οι κούπες του καφέ. Αν με δείτε να αναδιοργανώνω την κουζίνα της νύφης μου, ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο στο σπίτι της, ρίξτε μου μια γροθιά. Πονάει το ξέρω!!!

5. Τακτοποιώ τα ρούχα της νύφης χωρίς την άδειά της

Ναι, είμαι γλυκιά και γενναιόδωρη, αλλά δεν πρέπει να βοηθώ χωρίς να μου το έχει ζητήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι στα ρούχα της νύφης είναι και τα εσώρουχα και μπορεί να μην της αρέσει να τα βλέπω και να τα τακτοποιώ

6. Αγοράζω ρούχα στη νύφη σαν και αυτά που φοράω

Σίγουρα δεν έχω το ίδιο στυλ με τη νύφη μου, αλλά προφανώς έχω κάποια ανατριχιαστική επιθυμία να την μετατρέψω σαν και μένα, γιατί αν ο γιος μου αγαπάει τη γυναίκα του, όταν ντύνεται σαν κι εμένα, τότε αυτό πρέπει να σημαίνει ότι και ο ίδιος εξακολουθεί να με αγαπάει. Όχι, είναι τελείως χαζό όλο αυτό.

7. Σκέφτομαι ότι ο γιος μου είναι τέλειος

Και επίσης το γνωστό: «Η νύφη είναι πάντα λάθος.» Αυτή η παραληρητική συμπεριφορά, θα μπορούσε κάλλιστα να ταιριάξει με ένα ζουρλομανδύα.

8. Σκέφτομαι η νύφη μου είναι τέλεια

Αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο από ό, τι να σκέφτομαι πως ο γιος μου είναι τέλειος, γιατί θα απογοητευτούμε διπλά και τριπλά όταν η αγαπημένη μας νύφη μας αποκαλύψει την «αγάπη» της. Ο ζουρλομανδύας θα μας ταιριάζει με αυτή τη συνπεριφορά.

9. Μπαίνω στην κρεβατοκάμαρα της νύφης χωρίς να χτυπήσω

Πολλά πεθερές θεωρούν ότι απλά χτυπάω μια φορά την πόρτα και έπειτα μπουκάρω στο δωμάτιο. ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ! Με αυτό τον τρόπο εισβάλλω στην ιδιωτική ζωή της νύφης και του γιου μου και μπορεί να τους δω και χωρίς ρούχα, κάτι που θα εξαγριώσει τον γιο μου. 

10. Δίνω συμβουλές χωρίς να μου ζητηθούν

Παρακαλώ, παρακαλώ φίλες μου ράψτε μου το στόμα αν δώσω συμβουλή στη νύφη μου χωρίς να μου το ζητήσει.

11. Εμφανίζομαι αιφνιδιαστικά

Όπως και στο παραπάνω 9 νούμερο, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είναι αρκετά ενοχλητική. Παρακαλώ, αν ξεχάσω τους τρόπους μου και αρχίζω να εμφανίζομαι στο κατώφλι της νύφης μου σαν να είμαι η καλύτερη φίλη της, δώστε μου μερικά χαστούκια να συνέλθω.

12. Επικρίνω τη νύφη μου για την μαγειρική της

Εκείνη μαγειρεύει ότι θέλει και όπως θέλει. Πιστεύει ότι έχει ωραία γεύση. Κουράστηκε για να το φτιάξει, και ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται, θέλει να με εντυπωσιάσει. Θα πρέπει να μην μιλήσω και ακόμα και αν δεν μου αρέσει γιατί έχει πολύ πιπέρι αυτό που θα πρέπει να πω είναι ότι το πιάτο της είναι τέλειο. Αν δεν το κάνω και την επικρίνω βάλτε με να περπατήσω ξυπόλητη πάνω σε ένα σωρό Lego.

13. Να περιμένω από το γιο μου να μου φτιάξει τη σχέση με τη νύφη μου

Όχι, δεν μπορώ να βάλω το παιδί σε μια τέτοια διαδικασία. Από μακριά και όλοι θα είμαστε αγαπημένοι

14. Συμπεριφέρομαι ύπουλα και επιθετικά

Ποια γυναίκα δεν αγαπά το χτύπημα κάτω από τη ζώνη; Ξέρω ότι όλες λατρεύουμε την… επίθεση. Αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση ανάμεσα σε μια μητέρα και τη νύφη της. Αν πιάσω τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται με αυτόν τον απρεπή τρόπο, να μου δώσετε όχι ένα, αλλά ολλά χαστούκια.

15. Συγκρίνω τον εαυτό μου με τους γονείς της νύφης μου

Ίσως πιστεύω ότι ο γιος μου και η νύφη μου προτιμούν να περνάνε περισσότερο χρόνο με τους γονείς της. Ίσως να έχουν μια υψηλότερη κοινωνική θέση, περισσότερα χρήματα, καλύτερη εκπαίδευση, ένα μεγαλύτερο σπίτι, ή πιο υγιείς οικογενειακές σχέσεις. Αν ποτέ δημιουργήσω πρόβλημα στο γιο μου γιατί δεν προτιμά τη δική μας οικογένεια από τη δική της, παρακαλώ… ξέρετε καλά τι πρέπει να κάνετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ